Alpin vandretur fra Wolfgangsee i Salzkammergut

10 dages kør-selv-ferie med 6 dages alpin vandreferie i Salzkammergut

Hvis I er vilde med kager og flotte panorama-udsigter, er vandreturen i Salzkammergut lige noget for jer. Her kan I nyde de traditionelle retter i de mange maleriske alpehytter langs ruten; Apfelstrudel, Pofesen (arme riddere), Kaiserschmarn eller Germknödel (kogte boller) med vaniljesovs. Hvad mere kan hjertet ønske? Og hvornår smager en lækker kage bedre end efter en vandretur over alpine landskaber med fantastiske udsigter over Totes Gebirge og Hohe Tauern?

Afslappede vandrere, dyreelskere og familier vil nyde denne tur til Salzkammerguts alpine strøg. De 6 dages vandring tager jer langs marker og frodige, grønne græsgange, hvor køer, får og heste med glæde optræder på jeres feriebilleder. Her venter uendelige alpine græsgange, maleriske vandrestier og brusende vandløb, og alpehytterne I møder undervejs er hyggelige og veludstyrede. Sørg for at prøve den berømte Pofesen på Moosangerl eller Gruberalm! I kan også nyde en betagende udsigt over panorama-stien til Illingeralm og Königsbachalm samt på vej til skovområdet i Nöckelberg.

Osterhorn-bjergene er en grøn alperegion øst for Salzburg med mange smukke og frodige græsgange, afsondrede stier, dybe kløfter, buldrende floder, idyllisk skov og mange alpehytter. De forrevne bjergtoppe afgrænser de smukke grønne græsgange og lyden af koklokker vil akkompagnere jer på turen.

Fra 6.339 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 9 nætter inkl. arrangement

Rejseperiode: 
Primo juni - medio september

Sværhedsgrad.
OOOO

Ankomst til Abersee:
Fredag, lørdag, søndag og mandag

Varighed: 
10 dage/9 nætter

Turens længde i bil:
2.240 km fra Flensborg
2.210 km fra Puttgarden
2.070 km fra Rostock

Vandreturens længde:
80 km

Klimapåvirkning:
339 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Danmark - Halle (515 km/500 km/365 km)

Afstand: 515 km fra Flensburg / 500 km fra Puttgarden / 365 km fra Rostock.

Kommer I med færge til Rostock kører I ned forbi Berlin og Potsdam mod Leipzig for at komme til Halle, hvor en overnatning venter. Kommer i Fra Puttgarden eller Flensburg går turen forbi Hamburg, Hannover og Magdeburg, inden I når til Halle.    

l Händelbyen Halle an der Saale, der lokker med UNESCOs verdensarv, charme og en historie, der går over 1.200 år tilbage i tiden. Mest kendt er den berømte komponist Georg Friedrich Händel, der blev født her i Halle. Er I interesseret I at se lidt nærmere på den spændende by, så vil vi anbefale en ekstra nat her. 

Overnatning i Halle

Halle - Abersee ved Wolfgangsee (595 km)

Fra Halle fortsætter I mod syd af den korteste rute forbi byerne Hof og Regensburg, der ligger langs Bayerischer Wald. Har I lyst til at strække benene og opleve en bid af den skønne natur, så kan I besøge 'Worlds longest Tree Top Walk' i Baumwipfelpfad ved Neuschönauen. I fortsætter ad A3 forbi Passau ned mod Suben og her kører ind i Østrig. Herfra er der godt 105 km til Abersee. 

Efter ankomst i Aberssee modtager I rejsedokumenter samt informationsmateriale. Nu venter en overnatning, inden I i morgen skal snøre vandreskoene og på oplevelse i de skønne omgivelser.  

Overnatning i Abersee ved Wolfgangsee.

Alpin rundtur over Wolfgangsee (14 km vandring)

Start turen med at tage bussen til Strobl. Her fra bredden af Wolfgangsee går I op til de første alpine græsgange, forbi et vildtreservat. På 'bagsiden' af Sparber-tippen går I til Schartenalm, der ligger idyllisk mellem himmelstræbende bjergtinder.

På vej tilbage bør I gøre holdt ved en lille typiske østrigsk restaurant, der tilbyder et bredt udvalg af vildt-retter og en eventyrlig udsigt over St. Wolfgang.

Dagens tur: 14 km, ca. 4-5 timer, med en højdeforskel på +480/-470 m.

Overnatning i Abersee ved Wolfgangsee.

Wolfgangsee - Genneralm (16 km vandring)

I dag oplever I plateauet med alpine "alms". I kan køre med bus til Mozart-landsbyen St. Gilgen, hvorfra I tager bjergbanen op til Zwölferhorn, og herfra kan I se gletscher-områderne. Videre ad panorama-stien og Illingeralm til Königsbachalm. I Nöckelberg bjergene skove kan I se frem til brusende vandfald, indtil I langt om længe vandrer op til Genneralm. 

Vel ankommet til Genneralm tilbringer I 2 nætter midt på de frodige bjerg-enge omgivet af utallige bjergtinder.

Dagens tur: 16 km, ca. 5 timer, med en højdeforskel på +580/-780 m. 

Overnatning på Genneralm.

 

Alpin rundtur på Genneralm (0-10 km vandring)

I skal I nyde livet på de alpine engdrag. Gå til nabo-områderne Moosangerl eller Gruberalm, gå op til et af udsigtspunkterne og prøv den herlige Pofesen. 

Forrevne bjergtinder, bjergstier og nemme stier giver jer mulighed for at vælge mellem den nemme og den mere strabadserende rute.

Dagens tur: 0-10 km, ca. 0-4 timer.

Overnatning på Genneralm.

Genneralm - Postalm (17 km vandring)

Fra Genneralm går I ned i en idyllisk høj dal med mange små alpehytter midt på de stejle bjergskråninger. Langs stien går græssende køer, og snart løber stien ud af dalen langs Ackerbachklamm (en kløft).

Via den imponerende gamle Postalm-vej kommer I til et naturligt vejmærke Zinkenbachklamm. Via Ausserlienbachalkm og nogle afsondrede stier kommer I til Innerlienbachalm, inden I når frem til det store Postalm-område.

Dagens tur: 17 km, ca. 4-5 timer, med en højdeforskel på +590/-530 m.

Overnatning på Postalm.

Rundtur på Postalm (0-10 km vandring)

Via Almblumenweg kan I gå en rundtur til nogle alpine græsgange eller gå op til en af de mange mindre eller højere toppe. Her er masser af muligheder. I kan også besøge Sennerin ved Labenberg-hytte og kigge ind i ostefabrikken. Et kraftigt måltid er naturligvis uundgåeligt!

Den historieske Postalm-hytte og Postalm-kapellet, der blev bygget til ære for kejserinde Sissi, er bare et par af de mange steder, I kan besøge.

Dagens tur: 0-10 km, ca. 0-4 timer. 

Overnatning på Postalm.

Postalm - Wolfgangsee (12 km vandring)

Den sidste dag går I over Wiesleralm, opad til den lille saddel mellem Windkogel og Thorhöhe, og allerede her kan se ned til Wolfgangsee.

Via Niedergadenalm og Schwarzeneckalm kommer I ned i dalen og fortsætter til I når Wolfgangsee. I går gennem naturreservatet Blinklingmoos frem til slutpunktet.

Dagens tur: 12 km, ca.4-5 timer, med en højdeforskel på +150/-930m.

Overnatning i Abersee ved Wolfgangsee.

Abersee - Fulda (565 km)

Det er blevet tid til afrejse eller måske ønsker I et par ekstra nætter i det skønne Salzkammergut. I kan også fortsætte på et af vores andre kør-selv-forslag fx Tysklands 'Alpenstrasse' eller Tysklands 'Romantische Strasse'.

Vælger I at vende næsen hjemad, så anbefaler vi ruten, hvor I fra Abersee passerer Salzburg for at komme tilbage til Tyskland. Har I lyst til en nat eller to i Salzburg, kan vi naturligvis hjælpe med at arrangere overnatningen. 

I Tyskland sætter I nu kurs mod nord og passerer byerne München og Nürnberg, inden I kommer frem til Fulda, hvor en overnatning venter. 

Overnatning i Fulda

Fulda - Danmark (565 km/550 km/545 km)

Afstand: 565 km fra Flensburg / 550 km fra Puttgarden / 545 km fra Rostock

I dag er den letteste rute mod Danmark ad motorvejen forbi Kassel, Hannover og Hamburg, og har I lyst at opleve en eller flere af byerne, så arrangerer vi gerne et ophold med en nat eller to for jer.  

Har I ikke lyst at tage hjem endnu, så kan vi foreslå turen til de 9 historiske byer i Niedersachsen, der kan køres både nord - syd og i omvendt rækkefølge.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 6.339 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 7 x overnatning
 • 7 x morgenmad
 • Velkomstbriefing (engelsk)
 • 1 x Kasnockn-middag på Genneralm
 • Bagagetransfer
 • Kabelbane Zwölferhorn
 • Salzkammergur Erlebnis-Card med rabatter mm.
 • Udførlig digital rutebeskrivelse (engelsk/tysk) og rejsedokumenter
 • Service-hotline
 • GPS-data tilgængelige
 • 1 overnatning på udrejsen i Halle (3 stjernet)
 • 1 overnatning på hjemrejsen i Fulda (3 stjernet)
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Bus fra Wolfgangsee til Strobl ca. 8 € pr. person
 • Bus fra Wolfgangsee til St. Gilgen ca. 8 € pr. person
 • Evt. turistskatter
 • Evt. transfers
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Parkering ved Wolfgangsee

Gratis parkering ved hotellet (kan ikke reserveres).
Alternativt offentlig p-plads ca. 30 € pr. uge.
 

Overnatninger

3 x 3½-stjernede hoteller 
4 x komfortable alpehytter eller gæstehuse

Ekstra oplevelser

Vandreturen ligger fast, men vi kan tilpasse dagene før og efter helt efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Kombiner evt. vandreturen med en kør-selv ferie i Italien eller Østrig eller med en af vores ture i Tyskland på vej ud eller hjem.

Få et tlbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011