Café Leopold i Wien

Ny musik og gammel kunst

Godt gemt af vejen midt i det dynamiske museumsområde Museumsquartier ligger et af Wien mest hippe steder at gå ud, Cafe Leopold, en trendy bar med musik eller måske nærmere et dansested med et stort barkort. I løbet af sine ti års levetid har området Museumsquartier – eller bare MQ for kendere - udviklet sig til at være et af de mest pulserende steder i nattelivet i Wien.

På lune sommeraftener er den store gård midt i komplekset af kejserlige stalde det absolutte hotspot, hvor man kan nyde en cocktail sammen med live koncerter og spontane skateboard opvisninger. Halle E, den tidligere ridehal, lægger gulv og scene til spændende forestillinger fra hele verden, så tjek programmet, når du er på vej til Wien. Der er sikkert også noget for dig imellem.

Natteliv på Café Leopold

Hvis du hellere selv vil bevæge danseskoene fremfor at se på, så er du heller ikke gået forkert i Museumsquartier. Museet Museum Leopold er først og fremmest kendt for at have en fantastisk samling af østrigske kunstere som Gustav Klimt og Egon Schiele, men om aftenen rettes spotlyset mod mere nutidig kunst. Når den sidste kop kaffe er slubret og skyggerne bliver lange, forvandles den populære Museumscafe med samme navn som museet nemlig til en bar med dansegulv.

Cafeen, som ligger lidt gemt på 2. sal, er indrettet i loungestil med tynde forhæng og dybe stole og det passer perfekt til de rytmiske grooves, som de forskellige gæste-djs sender ud i nattelivet. Aldersmæssigt ligger gæsterne på 25-50 år, så der er plads til alle, hvis man altså kan komme frem, for Café Leopold er i virkeligheden ikke ret stor. Et par gange om måneden er der live musik, og så koger stemningen virkelig op. Gå evt. nedenunder, når vil skifte dine drinks ud med hurtige hoftevred.

Kort

Vis på kort