Byen Beja på en bakketop i Alentejo

Et 40 meter højt marmortårn forsvarer byen

Byen Beja ligger højt placeret på en bakke midt i et smukt landskab i Alentejo, hvor den siden romerne haft en central placering i regionen, hvor den var områdets hovedstad. Efterfølgende har der været strid om området mellem maurerne og kristne – og senere kampe mellem Portugal og Spanien over ejerskabet til området.

Derfor er det passende byens fæstning, der med sit 40 meter høje Torre de Menagem bygget i marmor er det første, som I vil lægge mærke til, når I kommer til Beja. Så begynd jeres besøg med at bestige tårnets vindeltrappe og få en imponerende udsigt ikke kun over byen, men også det omkringliggende Alentejo-landskab.

I dag er Beja en dejlig fredelig by med smukke stræder og torve, hvor I vil finde hvidkalkede bygninger overalt bortset fra inde i fæstningens gård, hvor et enkelt gult stikker ud. På torvet udenfor fæstningens mure finder I byens katedral, der er et besøg værd, men glem ikke Misericórdia-kirken fra renæssancetiden eller det tidligere kloster Convento de Nossa Senhora da Conceição, hvor det regionale museum holder til.

Vælger I at overnatte i Beja, så kan vi anbefale byens Pousada, der ligger i det tidligere São Francisco-klostret tæt på bymuren rundt om Beja.

Kort

Vis på kort