Gør et godt køb i Lissabon

Keramik og kakler i indkøbskurven

Når du rejser til Lissabon kan du blandt andet shoppe krystalglas, korkting, broderede duge, keramik og kakler - azulejos. De fleste varer er en hel del billigere end i Danmark, så du kan sagtens gøre et godt indkøb, hvis du bruger lidt tid på at undersøge indkøbsmulighederne. Husk i øvrigt også at besøge et af de lokale markeder i byen, hvor du kan smage på nybagte nata-tærter eller købe bønner, linser og tørrede ærter med hjem. Du kan også gå på opdagelse i et af stormagasinerne i Lissabon - for eksempel det arkitektonisk smukke Centro Colombo, et indkøbshus i flere etager med blandt andet tøj-, smykke- og parfumeafdelinger. Os rundt i byens gader og køb en souvenir med hjem, når kør-selv-ferien går forbi Lissabon.

En billig hovedstad

Lissabon er en af Europas billigste hovedstæder, og er du vant til at shoppe i store indkøbscentre, vil du nyde de mange små finurlige specialbutikker i Lissabon. Nogle har en så raffineret og smuk indretning, at det alene kan lokke dig indenfor. De bedste køb er lædervarer og kunsthåndværk, som også er gode og brugbare souvenirs. Gå på jagt efter antikke eller helt moderne håndmalede kakler, keramik eller de fine broderede duge og servietter. Glem heller ikke at alt guld i Portugal er minimum 19,2 karat!

Flere shopping-godbidder

Kig ind i handskebutikken, Luvaria Ulises på Rua do Carmo, 87-A, hvor Lissabons fruer har handlet siden 1925. En anden butik, der er et besøg værd er den helt eventyrlige udsmykkede sølvsmed, Ourivesaria Aliança på Rua Garret 50. Her kan du blandt meget andet få fint portugisisk nips fra begyndelsen af forrige århundrede, sølvhårbørster og smukt ornamenterede spejle.

Vil du power-shoppe i nogle af de store malls, så er Colombo et godt valg. Ikke mange steder i Europa finder du flere butikker samlet under samme tag end her. I dette enorme overdækkede shopping-center i flere etager med gader og høje palmer på den centrale indendørs plads er der mere end 100 tøjbutikker alene. Og hertil kommer så alle de andre specialbutikker. Stort set alle de kendte navne er der. Colombo er bare enormt. Centret ligger lige over for Benficas store hjemmebane, Estádio da Luz ved metrostationen C. Militar Luz.

Kort

Vis på kort