Lissabon, Alentejo og Algarvekysten for hele familien

12 dages kør-selv-ferie i Lissabon, Alentejo og på Algarve kysten for hele familien

Portugal er en oplagt destination til den børnevenlige kør-selv-ferie. Afstandene er forholdsvis korte, og landet byder på både hyggelige storbyer, gyldne sandstrande, enestående natur og spændende oplevelser til hele familien. 

Turen starter med et par overnatninger i Lissabon, hvor I kan nyde byen med sporvogne, charmerende kvarterer samt legepladser, akvarium og zoologisk have. Herefter går turen gennem Alentejo-provinsen med store åbne vidder, historiske byer, oliventræer og korkege til Albufeira på Algarve kysten. Her er det tid til at nyde både sol og strand, men også at opleve en række spændende aktiviteter for hele familien. Med en bil til rådighed har I rig mulighed for at kombinere badeferien med udflugter til smuk natur, hyggelige kystbyer og mange andre aktiviteter. 

Vi har i denne pakke inkluderet billeje, flybilletter, overnatninger i Lissabon, Évora og Albufeira. I henter bilen, når I forlader Lissabon og afleverer den, når I flyver hjem fra Faro.

Fra 9.031 kr.
pr. person ved 2 voksne og 2 børn under 12 år. 12 dages kør-selv-ferie med flybillet, 10 dages billeje og 11 overnatninger i hotel/lejlighed

Rejseperiode:
Vi anbefaler marts - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
12 dage/11 nætter

4.085 kg CO2 samlet for 4 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse fra Danmark - ankomst til Lissabon

Velkommen til Lissabon!

Alt efter hvilket flyselskab I flyver med, kan ankomsten til Lissabon være alt fra sidst på formiddagen til sidst på aftenen. Fra lufthavnen kører metroen direkte ind til byen, det tager ca. 15 minutter, men I kan også vælge at tage en taxa direkte til jeres hotel.

I kan bruge eftermiddagen eller aftenen på at få de første indtryk på en gåtur gennem byens hyggelige gader. I kan fx  besøge Lissabons ældste bygning, borgen Castelo de São Jorge. Gåturen op til borgen giver lidt sved på panden, men til gengæld bliver I belønnet med en masse spændende oplevelser.

På hotellet kan I nyde poolen på taget, hvor I kan køle af og se udsigten over byens tage.

Overnatning på fx Hotel Jupiter i Lissabon

Lissabon

I har en hel dag i Lissabon til at opleve, hvad denne charmerende by har at byde på.

Få et overblik over byen i en guided 2-3 timers tur i en vintage bil - eller tag sporvognsrute E28 på en tur gennem byen, som i gamle dage.

Besøg fx Europas største akvarium, Oceanário. Tag eventuelt forbi akvariet på en cykeltur og lad hele familien få én på opleveren i den maritime forlystelsespark med de mange forskellige hajer, rokker og et væld af farvestrålende fisk.   

KidZania er en indendørs forlystelsespark der er designet til børn mellem 3 og 14 år. Det er en tro kopi af en rigtig by, blot i børnestørrelse. Her kan børnene spille voksenroller i meget realistiske omgivelser. Børnene vælger mellem mere end 60 forskellige jobs som ”leges” på steder, som findes i de fleste byer. Det kan være et arbejde i en lufthavn, brandmand, mekaniker eller sygeplejerske.

En tur i Zoologisk Have er altid hyggeligt for hele familien - i Jardin Zoológico kan I både komme rundt til de mange dyr med det lille zoo-tog, med svævebane eller til fods.

Og husk at på hotellet venter poolen til en frisk oplivende dukkert efter en dag fyldt med oplevelser.

Overnatning på fx Hotel Jupiter i Lissabon

Lissabon - Évora (133 km)

I dag henter I jeres bil, forlader Lissabon og gør jer klar til at køre sydpå gennem Alentejo regionen.

Turen går sydpå gennem kork-regionen Alentejo mod den charmerende by Évora. Den smukke by er på UNESCO's Verdensarvsliste, fuld af tradition og historie, håndværk og gastronomi.stop er middelalderbyen Evora. Byen er kendt for sine smalle brostensbelagte gader og den historiske bymidte. Bymidten har en fornem plads på UNESCOs verdensarvsliste, og når I ankommer til byen, bør I koncentrere jer om området inden for den gamle bymur fra middelalderen.

Gå en tur forbi kirken St. Francis med 'Capela des Ossos' (benkapellet), fortsæt op gennem den gamle bydels smalle gader til Giraldo-pladsen, hvor inkvisitionen engang havde sit hovedkontor. Se også det gamle romerske tempel og de gotiske katedreal. Her er historie fra mange tidsepoker, så historien bliver bogstavelig talt levende og til at se og føle på.

Évora er det perfekte sted at udforske det lækre Alentijo-køkken, der er er kreativt og opfindsomt med spændende dufte og smage. Naturligvis ledsaget af egnens herlige hvid- og rødvine.

Overnatning på fx Quinta sa Sagrada Familia i Évora

Évora - på oplevelse i byen eller på Quinta'en

I nåede måske ikke hele Évora i går, så I har både tid til at gå på videre oplevelse i byen, men mon ikke der også kan anvendes en times tid eller to med at gå på oplevelse i jeres Quinta. Her er mere end 40 forskellige dyreracer, så I skal bruge god tid for at nå dem alle.

Overnatning på fx Quinta sa Sagrada Familia i Évora

Évora - Albufeira (204 km)

I dag går turen gennem Alentejo regionen mod Algarvekysten. Alentejo er karakteriseret ved store åbne vidder, kork-ege, oliventræer, vinmarker og store landbrugsarealer. Det er Portugals mest solrige og varmeste provins, og naturen varierer utrolig meget alt efter hvilken årstid, der er tale om. Det tidlige forår er grønt; i forsommeren bliver alt til stadighed mere og mere gult; i sensommeren er alt afbrændt; efteråret er brunt og i den korte vinter er landskaberne nøgne og ufrugtbare.

Alentejo har spændende byer, masser af vinproduktion, uberørte strande, historiske monumenter, gamle fæstningsbyer, smuk natur og et meget spændende lokalt køkken. Gør fx et stop i Beja, hvor I højt på en bakketop finder et 40 meter højt tårn af marmor midt i byens gamle fæstning.

På Algarvekysten bor i centralt i Albufeira, som med god grund er en af de mest populære feriebyer på Algarvekysten. Her finder I en sydportugisisk kystby med familievenlige sandstrande, en charmerende, gammel bymidte med hvidkalkede huse samt alt, hvad I kan ønske jer af en klassisk ferieby, når det drejer sig om vandsport, restauranter og shopping.

Vel ankommen til Albufeira checker I ind i jeres lejlighed og mon ikke I kan nå en tur i poolen inden aftensmaden?

Overnatning på fx Alfagar Village i Albufeira

Albufeira - afslapning på stranden og på oplevelse i byen

Nu er det tid til at nyde strandene omkring Albufeira, og hvorfor ikke tage på en tur i kajak for at se det hele fra vandet. 

Albufeira har en række smukke og indbydende strande, hvoraf Praia da Santa Eulalia, Praia do Castelo, Praia de Sao Rafael, Praia da Gale og den smukke Praia da Coelha er blandt de mest kendte. I kan vælge at tage at skifte strand fra dag til dag, 

Start jeres udforskning af strandene på Praia do Castela med en tur i kajak mellem grotter og klipper. Efter en introduktion til området og kajakken, så går turen langs den betagende kyst, som I klart vil nyde, når I har vænnet jer til transportmidlet.

Efter turen er det blot at nyde  stranden, vandet og måske kombinere det med mad og forfriskning fra en strandrestaurant.

Overnatning på fx Alfagar Village i Albufeira

Albufeira - udflugt til Silves og Lagos (129 km)

Efter en dag på stranden og på vandet i går turen i dag på opdagelse til bjergbyen Silves, en smuk middelalderby, der engang var hovedstad i Algarve-regionen. Tag en gåtur i de brostensbelagte gader, og du vil tro, at tiden er gået i stå i byen. Hovedattraktionen i Silves er det store røde stenslot, der ligger højt over byen.

Om eftermiddagen kan I besøge Lagos Zoo med 150 forskellige dyrearter i deres naturlige habitater. Her må I ikke gå ikke glip af fodringen af dyrene, pingvinstranden, flagermusene i deres indhegning og stedets mange andre oplevelser.

Derefter anbefaler vi en tur til byen Lagos, der ligger ud til Atlanterhavet blot 10 km fra Lagos Zoo. Med sin beliggenhed ud til havet er byen tæt knyttet til de portugisiske opdagelser i det 15. århundrede, og det var her Henrik Søfareren udstyrede de karaveller, der sejlede ud til Afrikas kyst og starte den portugisiske opdagelsestid. Det var også fra Lagos, at navigatøren Gil Eanes sejlede og beviste, at verden ikke sluttede ved det frygtede Kap Bojador på den afrikanske vestkyst. I Lagos anbefaler vi et besøg på byens marked, guvernørernes slot, bymurene og Ponta da Bandeira-fortet.

I kan også køre en tur til saltstensklipperne Ponta de Piedade, hvor de okkerfarvede saltstensklipper i fordrejede formationer er dryppet i det krystalklare Atlanterhav.

Overnatning på fx Alfagar Village i Albufeira

Albufeira - afslapning på stranden og i byen

I dag er det afslapning, så start dage med at vælge dagens strand mellem Praia da Santa Eulalia, Praia do Castelo, Praia de Sao Rafael, Praia da Gale og den smukke Praia da Coelha.

Rund dagen af med en slentretur i Albufeira, hvor I måske kan finde et nyt spændende sted til at nyde jeres aftensmåltid. Og måske kan I udfordre hinanden i et slag mini-golf, hvor I kan prøve jeres boldøje på 20-hullers banen på MiniGolf Adventure Park, mens I slapper af og måske får et grin eller to over et kikset slag.

Overnatning på fx Alfagar Village i Albufeira

Albufeira - afslapning på stranden

Tag endnu en dag i vandet ved en af de smukke og dejlige strande ved Albufeira.

Overnatning på fx Alfagar Village i Albufeira

Albufeira - udflugt til Loulé og saltminerne (65 km)

Dagens tur går til byen Loulé, der er en autentisk portugisisk købstad, som med sit arabisk inspirerede overdækkede marked er en af de største seværdigheder på Algarvekysten.

Men byen har en hemmelighed: Under byen finder I en labyrint af gallerier i forskellige farver og med en række maskiner. Det er Portugals dybeste turiststed. Her kommer I med en elevator 230 meter under overfladen, hvor udgravningen af stensalt foregår. Det er en betagende oplevelse, der ikke ligner nogen anden. Ruten er 1,3 km lang og byder på mange oplevelser, og undervejs lærer I mange nye ting om fx geologi og teknik. Samtidig kan I beundre skønheden og storheden i minens gange, der består af 230 millioner år gammelt stensalt.

På vejen mod Albufeira kan I lægge vejen forbi Quinta da Tôr, hvor I kan smage stedets produktion og måske tage et par flasker med, som I kan nyde om aftenen, efter at have skylle saltet helt væk i en dukkert i poolen.

Eller er I til shopping, så tag fx en lille omvej rundt om Designer Outlet Algarve. Det er næsten på vejen til Albufeira, og her er en hel lille by med 70 butikker med alt fra sportsudstyr, herre- og dametøj til køkkenudstyr.

Overnatning på fx Alfagar Village i Albufeira

Albufeira - afslapning på stranden og i byen

Sidste hele dag på Algarve kysten og sidste mulighed for at nye en af Albufeiras smukke strande og Middelhavets vand.

Bliver det Praia da Santa Eulalia, Praia do Castelo, Praia de Sao Rafael, Praia da Gale eller Praia da Coelha - valget er jeres.

Rund dagen af med en tur til en af områdets vingårde, hvor I bliver trakteret med tapas og lokal vin.

Overnatning på fx Alfagar Village i Albufeira

Afrejse fra Faro - ankomst til Danmark (45 km)

Efter en morgendukkert i poolen går feriens sidste køretur fra Albufeira og østpå til Faro Lufthavn. 

Vel fremme i lufthavnen afleverer I lejebilen, der har taget jer gennem det sydlige Portugal og fortsætter med fly hjemrejsen til Danmark efter en god ferie for hele familien.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 9.031 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Lissabon / Faro - Kastrup
 • 2 overnatninger i 2xtwin værelser i Lissabon
 • 2 overnatninger i lejlighed i Évora
 • 7 overnatninger i lejlighed Albufeira ved Algarvekysten
 • 10 dages billeje gruppe C inkl. forsikring


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Citytax betales direkte til hotellerne
 • Evt. gebyr for envejsleje af bil
 • Entreer til de nævnte oplevelser - købes seperat

Om rejsen

Denne kør-selv-ferie kan I selv skræddersy og bestille online nedenfor. Her er der mulighed for at indtaste rejsedatoer samt hvilken lufthavn I ønsker at rejse fra.

 

 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med flere stop i Portugal.

Ønsker I inspiration og rådgivning fra vores dygtige rejsespecialister, kan de kontaktes her.

Ønsker du inspiration fra vores rejsespecialister?

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011