Storbyferie i Lissabon

Lissabon - lækker storbyferie

 

Lissabon er en by, som hurtigt vinder dit hjerte. Her blafrer vasketøjet over blomster-krukkerne i de stejle gader. Snart efter sætter sporvognen dig af ved et af byens sublime konditorier. Du kan kun forelske dig i Lissabon.

Her kan du i dag bestille fly og et godt, centralt hotel, så du bare skal koncentrere dig om de mange spændende oplevelser i byen. Prøv at indtaste dine rejsedatoer i søgeboksen øverst på siden og klik ”Søg rejse”. Så vælger du blandt mange gode tilbud på storbyferie med fly og hotel i Lissabon.

Se filmen
Storbyferie i Lissabon

Bestil online

Inspiration

Vis på kort

Seværdigheder

Fado - lyden af melankolske Lissabon

Når mørket falder på i Lissabon åbner fadohusene, hvor visekunstnere fremfører de særlige fado-viser om længsel, smerte, fortvivlelse og hjemve. Sæt dig til bords og nyd et måltid, mens lyset dæmpes og sangerinden, fadistaen, rejser sig indhyllet i et sort sjal. Akkompagneret af guitarspil synger hun nu sine viser med en kraftfuld og skælvende stemme. En fado-aften kan let blive et af højdepunkterne på din storbyferie i Lissabon, men brug lidt tid på at spotte et godt fadohus, da nogle af dem har udviklet sig til turistfælder.

Opdagelsesrejse til Lissabon-forstaden Bélem

I Bélem fornemmer du den stærke udlængsel og eventyrlyst fra den tid, hvor Lissabon var udgangspunkt for de store portugisiske opdagelsesrejser. Herfra ledte Vasco da Gama sin ekspedition til Indien - i dag ligger hans jordiske rester i det smukke kloster Mosteiro dos Jerónimos i Bélem. Bélem er også grønne områder, udendørsrestauranter og en vidunderlig udsigt over Tejo-floden. Alt sammen ingredienser til den perfekte udflugt på din storbyferie i Lissabon. 

6 anderledes seværdigheder i Lissabon

  • Gulbenkian-stiftelsen, Lissabon. Imponerende kunstsamlinger fra oldtidens Egypten til i dag. I midten ligger den smukkeste subtropiske have. En oase i Lissabon.
  • Metrostationerne i Lissabon. De fleste metrostationer i Lissabon bærer en unik kunstneriske udsmykning, så husk at kigge dig omkring, når du står på metroperronen. 
  • Fodbold i Lissabon. Lissabon byder på hele to topklubber med hver deres stadium i byen - Benfica og Sporting Lissabon.
  • Sporvogn 28 i Lissabon. Tag en tur gennem de gamle og charmerende kvarterer i Lissabon. En lækker måde at se Lissabon på.
  • Museu Nacional do Azulejo, Lissabon. Hvis du bare ikke kan få nok af de dekorative kakler og fliser på din storbyferie i Lissabon.
  • Sintra - en spændende dagsudflugt fra Lissabon. Tag toget til den højtbeliggende by Sintra, hvor du blandt meget andet finder det romantiske Pena-slot. Det farverige slot med de mange minutiøst indrettede værelser var tidligere et kongeligt sommer-palads. Fra slottets tårne har du en fantastisk udsigt over landskabet. I klart vejr ser du helt ud til havet.

Smag det søde Lissabon

Ingen storbyferie i Lissabon uden et besøg på et af byens charmerende konditorier med kager og søde sager af enhver art. Smag fx den lækre Pastais de Bélem, evt. på caféen af samme navn. Lissabon byder også på gode fiskerestauranter med sardiner og skaldyr på menukortet. Drik et glas eller to af den gode portugisiske vinho verde til. Besøg den kinesiske restaurant Pavilhão Chinês i Bairro Alto med dybe plysstole og vægge, der er udsmykket med sjove udstillingsmontre.

Shopping

Shopping på din storbyferie i Lissabon

Køb krystalglas, korkting, broderede duge, porcelæn og kakler - azulejos - og mange andre spændende ting i Lissabon. Det meste er en hel del billigere end i Danmark, så på din storbyferie i Lissabon kan du sagtens gøre et godt indkøb. Besøg de lokale markeder eller et af stormagasinerne i Lissabon, fx Centro Colombo, der et stormagasin i flere etager med forretninger af alle slags, bl.a. smykker og parfume.

Udflugter

Kombinerer storbyferie i Lissabon med badeferie

Du skal ikke langt uden for Lissabon, før du kommer til nogle af Portugals populæreste badebyer, Cascais og Estoril. De gyldne strande, der ligger ud mod Atlanterhavet, lokker til en dukkert og masser af vandsportsaktiviteter.

  • Cascais var tidligere en lille fiskerleje men har gennem årene forvandlet sig til en rigtig elegang kystby.
  • Estoril bliver ofte kaldt "Den portugistiske Riviera. Det er da også her jetsettet holder til. En promenade forbinder byerne og de dejlige strande.

Kontakt