Gulbenkianmuseet i Lissabon

Obligatorisk for alle kunstinteresserede

Museets brutale arkitektur får indgangspartiet til at ligne en bunker fra anden verdenskrig. Det er en sand fornøjelse for enhver arkitekturnørd og nok en lille smule mere udfordrende for mange andre at holde af. Museo Calouste Gulbenkian er et kunstmuseum med en samling, der gør det konkurrencedygtigt med Europas andre top 10 kunstmuseer.

Det ligger lige nord for Lissabons centrum og byder på et imponerende bredt spektrum af kunst fra forskellige stilarter og tidsaldre. Der er kunst fra oldtiden og frem til nutidige unge kunstnere i dag. Museet er fra de kulturradikale sentresseres sidste år og inden for er der rig mulighed for at dykke ned i Gulbenkians private samling. Udvælg jer et fokusområde på forhånd, så I kan nå at fordybe jer i det, som I vælger inden I går på opdagelse i den omkringliggende have.

Museet i haven

I Museu Calouste Gulbenkian-museumsparkens modsatte ende kan du tilføje lidt moderne kunst. Centro de Arte Moderna viser kunst fra 1900 og frem til i dag, hovedsageligt fra Portugal. Der er også en britisk kunstsamling fra det 20. århundrede. For begge museer gælder det, at de er yderst velbesøgt i weekenderne, så hvis du vil undgå menneskemængden og de deraf følgende køer, bør du henlægge dit besøg til en hverdag. Der er omkring 9000 forskellige kunstværker af både portugisiske og internationale kunstnere.

Kort

Vis på kort