Fra Porto til Lissabon for livsnydere

10 dages kør-selv-forslag med vin og gastronomi i Portugal

Denne 10-dages kør-selv tur tager jer rundt til nogle af Portugals mest spændende, romantiske og mest velsmagende steder. Fra Porto over Coimbra, Cascais og Estoril, gennem smukke og fascinerende landskaber med mange charmerende små landsbyer til Portugals levende hovedstad.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Portugals pragtfulde landskaber.

Fra 21.104 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 9 nætter inkl. program samt 10 dages billeje

Rejseperiode: 
Marts-oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Længde:
650 km

2.055 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Porto

Nyd jeres morgenmad på hotellet og gør jer klar til at udforske Porto.

I indleder dagen med en 3½-times engelsksproget-guidet byvandring i Porto - med tema omkring gastronomi, hvor guiden vil introducere jer til det 'rigtige' Porto og hvor I vil smage forskellige mad og drikkevarer.

Eftermiddagen er på egen hånd. Besøg en af byens portvinskældre, der ligger tæt ved Dourofloden og nyd den gode stemning ved kajen, eller gå på opdagelse i de små, stejle gader, der strækker sig op i byen fra floden. I kan også tage en sejltur på Douro-floden. Byens centrum er UNESCO Verdensarv og stammer helt tilbage fra romerne, der i sin tid byggede en fæstning, hvor de krydsede Douro-floden.

Til middag anbefaler vi I går en tur til Douro flodbredden. I finder mange restauranter nær Dom Luis Broen med udsigt til floden. Og glem ikke at smage tapas og vin i Quay Wine Bar.

Overnatning på Pestana Vintage Porto Hotel

Porto - Covas do Douro (165 km)

Efter morgenmaden går turen ud i Douro-dalen, hjemsted for den berømte portvin. Dourodalen hører til et af de smukkeste områder i Portugal. Her snor og bugter floden sig 900 km gennem landskabet, heraf de godt 200 km på den portugisiske side. Især de terrasseformede vinmarker langs med floden vækker begejstring. På de smalle terrasser dyrker bønderne de berømte druer, der især ender som portvin i forskellige portvinshuse. Men der dyrkes også både rød-, hvid- og rosévin foruden frugt og grønt som mandler, oliven, ferskner, citroner og figner. Jeres næste oplevelse er hos vinproducenten Quinta Nova Wine.

På vejen op ad Douro dalen kan i lave en afstikker til Lamego, hvor I kan se Pilgrimskirken Santuario Nossa Senhora dos Remedios. Her får I ud over oplevelsen med kirken tillige god motion, når I skal passerer de 686 trin, der leder op hertil.

Overnatning på Quinta Nova Luxury Winery House i Covas do Douro

Covas do Duoro

Nyd morgenmaden og ikke mindst stedets flotte omgivelser - eller tage en morgen tur i swimmingpoolen.

Ved 11-tiden får I en ægte vinoplevelser med besøg i Quinta Nova's vinkælder og med smagsprøver på tre af deres vine.

Resten af dagen er på egen hånd. I kan vælge bare at slappe af på hotellets terrasser i haverne eller i den dejlige swimmingpool mellem vinmarkerne. Er I til en tur rundt i Douro dalen, så snyd ikke jer selv for at runde Pinhâo og byens charmerende jernbanestation.

Overnatning på Quinta Nova Luxury Winery House

Covas do Douro - Coimbra (227 km)

Idag går turen sydpå gennem det bjergrige bagland til Viseu, der er center for Däo vingårdene. En gammel by, hvor smalle gader og indgange med våbenskjolde indgraverede i granit, udgør den gamle bydel, der ligger i skyggen af byens store katedral.

Efter et besøg i byen er det tid til at teste nogle lokale smage med en vinoplevelse i Casa da Insua, ca. 26 km fra Viseu. Her skal I besøge Museum Casa da Insua, der stammer tilbage fra det 17. århundrede. Besøget afsluttes med smagsprøve på tre vine, hvid, en rød og en rosé, akkompagneret brød, skinke, søde sager og Serra da Estrela ost fra Casa da Ínsua.

Herfra går turen mod Coimbra til jeres hotel, og vel fremme anbefaler vi, at I lytter til den unikke Fado-musik i À Capella Cultural Center, et kapel fra det 14. århundrede.

Overnatning på Hotel Quinta das Lagrimas i Coimbra
 

Coimbra - Óbidos (152 km)

Nyd formiddagen i Coimbra med et besøg på et af de ældste universiteter i verden med et enestående barokt bibliotek og en fantastisk atmosfære af gamle traditioner, fx studenter i sorte kapper. Også kirken St. Clara med Dronning St. Isbel grav, heltinden i Jean Genet's bog "Miracle of the Rose". Og i byens centrum kan I beundre Coimbra's eksklusive keramik.

Herfra går turen mod Óbidos, og undervejs anbefaler vi at I tager jer tid til at besøge klosteret Mosteiro do Alcobaca, Portugals første og største gotiske kirke. Ligeledes er det ulejligheden værd at stoppe i Nazaré, en typisk fiskerby med mange traditioner og legender.

Overnatning på Pousada Castelo de Óbidos

 

Óbidos- Lissabon (89 km)

Brug en stor del af dagen til at opleve Óbidos inden I sidst på eftermiddagen tager den forholdsvis korte tur videre til Lissabon.

Den smukke, hvide by Óbidos er omgivet af en bymur, hvor I blandt andet kan beundre flere hundrede år gamle kakler. I modsætning til mange andre middelalderbyer er husene inden for murene stadig beboede, og det vrimler med små butikker, cafeer og restauranter. Her må I også prøve den lokale og berømte bitre kirsebærlikør Ginginha, der som regel drikkes af et lille bæger.

Efter en sen frokost går turen videre til Portugals hovedstad  Lissabon, hvor I nu har et par dage til at opleve byen og dens omgivelser.

Overnatning på Hotel Porto Bay Liberdade i Lissabon

Lissabon

Idag venter Lissabon på at blive udforsket. I har en tre en halv times guidet byvandring, hvor I bl.a. besøger steder der forbinder tradition og modernisme og spændende genopfundne resaturantionskoncepter, fra marked til bord, og hvor der opfindes kulinarisk opskrifter der går verden rundt.

Resten af dagen på egen hånd. Besøg fx et af byens mange spændende museer, eller nyd bare livet på en fortovscafé, mens I drikker en god kop kaffe. I kan også tage en vandring gennem det centrale Lissabon og opleve livet på et par af de centrale pladser og måske tage en tur i den sjove elevator Elevador de Santa Justa, som forbinder de lavere beliggende gader i bydelen Baixa med de højere beliggende gader ved Carmo-pladsen. Alternativt kan I tage en Hop-on-Hop-off sightseeingbus, der tager jer rundt til alle byens seværdigheder. 

Middagen er inkluderet på Fado Restaurant Casa de Linhares 3-retters middag inkl. en halv flaske vin, vand og show.

Overnatning på Hotel Porto Bay Liberdade

Lissabon - udflugt til Sintra og Cascais

Idag foreslår vi, at I besøger Sintra. Når det blev for varmt om sommeren i Lissabon, fortrak de adelige og den kongelige familie til det køligere Sintra uden for Lissabon. Her i de pinjeklædte bakker ligger pragtvillaer og kongeslotte spredt ud og udgør en romantisk helhed, der er erklæret for Verdenskulturarv af UNESCO. H. C. Andersen har beskrevet stedet som det smukkeste i Portugal. 

Her kan I besøge det historiske kongepalads Palacia Nacional de Sintra, der med sine kegleformede skorstene er let genkendelig på lang afstand. Slottet er blevet ud- og ombygget gennem mange hundrede år og består derfor af mange arkitektoniske stilarter. De mange sale imponerer, og mange steder ses inspirationen fra maurerne slå igennem i smukke kakkelmønstre. 

Smag også noget af Sintra's berømte bagværk.

Herefter kører I til Cascais med den dramatiske klippeformation Baco do Inferno med de voldsomme bølgebrud og skumsprøjt og ikke mindst en fantastisk udsigt over Cascais-bugten og kysten. Videre til Estoril, med det berømte casino.

Om aftenen venter en 3-retters middag på Restaurant Cantinho do Avillez i Lissabon, inklusiv et glas husets vin samt vand, kaffe eller te. 

Overnatning på Hotel Porto Bay Liberdade

 

Lissabon - afrejse Lissabon lufthavn (8 km)

Efter morgenmaden er det tid til at aflevere lejebilen i lufthavnen og rejse hjem. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 21.104 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Porto / Lissabon - Kastrup
 • 10 dages billeje Porto - Lissabon, gruppe A
 • 2 x overnatninger i Double Classic BB på Hotel Porto Bay Flores med morgenmad 
  3-retters middag med ½ flaske vil og danskvand i restauranten på Chez lain i Porto tæt på Douro-floden
  Transfer fra hotel til mødested for bytur i Porto samt 3,5 times byvandring med engelsk guide (ingen returtransfer og food tasting i Porto
 • 2 x overnatning i Doble Terrace Room på Quinta Nova Luxury Winery House med morgenmad
  3-retters middag uden drikkevarer i restauranten på Quinta Nova Luxury Winery House
  Besøg i vinkælder med tre smagsprøver
 • 1 x overnatning i Double Pool View Room på Hotel Vila Galé Coimbra i Coimbra med morgenmad 
  Besøg på museet Casa de Santar med smagsprøver på tre vine med lokale specialiteter.
 • 1 x overnatning i Double Castle Room på Pousada Castelo de Óbidos 
 • 3 x overnatning på Double Classic BB på Hotel Porto Bay Liberdade i Lissabon med morgenmad 
  Transfer fra hotel til mødested for bytur i Lissabon samt 3,5 times byvandring med engelsk guide samt smagsprøver.
  3-retters middag inkl. en halv flaske vin, vand og show på Fado Restaurant Casa de Linhares i Lissabon

 

 

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Citytax i Lissabon & Porto (2 € pr. person/dag)
   

 

Ekstra oplevelser

I kan også forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Lissabon eller Porto eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011