Rejser til Lissabon

Tab dit hjerte til Lissabon

 

Planlægger du en rejse til Lissabon? Start med at se videoen, der indeholder alt fra de klassiske Fado-restauranter, sporvogn 28 tur gennem den gamle bydel til udflugter udenfor Lissabon.

Du kan kun forelske dig i Lissabon, når du slentrer rundt i byens stejle og smalle gader med sporvogne og blafrende vasketøj over blomsterkrukkerne. Om aften finder du en fiskerestaurant og måske et fadohus, hvor visesangerne krænger sjælen ud.

Lej en bil og kør-selv videre fra Lissabon til fx Estoril eller op mod Algarve. Fra Lissabon er mulighederne mange. Men snyd ikke dig selv for at opleve byen først.

Se filmen
Rejser til Lissabon

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Oplevelser i Lissabon

Lissabon smager sødt

De færreste rejser til Lissabon uden at besøge et af byens charmerende konditorier med kager og søde sager. De lækre kager fyldt med lun vaniljecreme, Pastais de Bélem, kan du smage, hvis du sætter dig ind på caféen af samme navn.

Lissabon-rejser byder også på en lang række gode fiskerestauranter, der kræser om dig med bl.a. skaldyr og helstegte fisk. Drik et glas eller to af den gode portugisiske vinho verde til. Når du rejser til Lissabon er den kinesiske restaurant Pavilhão Chinês i Bairro Alto en helt særlig oplevelse. Sæt dig godt til rette i de dybe plysstole og lad dig overraske af de sjove udstillingsmontre på væggene, mens du nyder maden.

Fado-restaurant i Lissabon - melankoli og sørgelige sange

Når solen er gået ned, åbner fado-restauranterne i Lissabon. Her fremfører udvalgte visekunstnere de sørgelige fado-viser om smerte, længsel, fortvivlelse og hjemve. Sæt dig til bords og nyd et aftenmåltid, mens lyset i lokalet dæmpes og sangerinden, fadistaen, rejser sig indhyllet i et sort sjal. Akkompagneret af guitarspil fremfører hun nu sine viser med en kraftfuld og skælvende stemme.

 En sådan fado-aften kan let blive et højdepunkt, når du rejser til Lissabon, men brug lidt tid på at finde et af de gode fadohuse, da nogle af dem desværre har udviklet sig til turistfælder. Vil du blot have en smagsprøve på fado, kan du besøge forestilligen "Fado in Chiado", der varer en lille time.

I Vasco da Gamas kølvand

I Lissabon-forstaden Bélem emmer det af udlængsel og eventyrlyst fra den tid, hvor Lissabon var udgangspunkt for de store portugisiske opdagelsesrejser.

Det var bl.a. herfra, at Vasco da Gama ledte sin verdensberømte ekspedition til Indien. I dag finder du hans jordiske rester i det smukke kloster Mosteiro dos Jerónimos i Bélem.

I Bélem finder du også grønne områder, udendørsrestauranter og en vidunderlig udsigt over Tejo-floden. Alt sammen ingredienser til den perfekte oplevelse, når du rejser til Lissabon.

5 anderledes seværdigheder i Lissabon:

  • Hop på sporvogn 28 og tag en tur gennem de gamle og charmerende kvarterer i Lissabon. En lækker måde at opdage byen på, når du rejser til Lissabon.
  • Akvariet Oceanarió i Nationernes Park viser på imponerende vis livet i de fire verdenshave.
  • Gulbenkian-stiftelsen, Lissabon. Imponerende kunstsamlinger fra oldtidens Egypten til i dag. I midten ligger den smukkeste subtropiske have.
  • Museu Nacional do Azulejo, Lissabon. Dette er det ideelle sted, hvis du bare ikke kan få nok af dekorative kakler og fliser, når du rejser til Lissabon.
  • Gå til fodbold i Lissabon. Lissabon byder på hele to topklubber med hver deres stadium i byen - Benfica og Sporting Lissabon.

Shopping på din rejse til Lissabon

Når du rejser til Lissabon kan du bl.a. shoppe krystalglas, korkting, broderede duge, porcelæn og kakler - azulejos - og mange andre spændende varer. De fleste varer er en hel del billigere end i Danmark, så du sagtens gøre et godt indkøb, hvis du bruger lidt tid på at researche. Husk i øvrigt også at besøge et de lokale markeder eller et af stormagasinerne i Lissabon, fx Centro Colombo, der et stormagasin i flere etager med bl.a. smykke- og parfumeafdeling.

 

Udflugt fra Lissabon

Sintra

Du kan tage toget til den højtbeliggende by Sintra, hvor du bl.a. finder det romantiske Pena-slot. Det farverige slot med de mange minutiøst indrettede værelser var faktisk tidligere et kongeligt sommer-palads. Og det ligner da også noget fra et eventyr. Fra slottets tårne har du en fantastisk udsigt over landskabet. I klart vejr ser du helt ud til havet.

 

Sommerferie tæt på Lissabon

Du skal ikke langt uden for Lissabon, før du finder nogle pragtfulde badebyer med skønne strande ud til Atlanterhavet. Hvorfor ikke kombinere din Lissabon ferie med et par dages badeferie?

Estoril - badeby med gyldne strande

Estoril ligger også tæt på Lissabon. Byen er kendt som Portugals Riviera, hvor aristokratiet holdt ferie. Estoril er en smuk by med et af Europas største kasinoer og de gyldne strande ud mod Atlanterhavet, kan helt sikkert overtale dig til en dukkert på din Lissabon ferie.

Cascais - mondæn badeby

Cascais er et charmerende fiskerleje og en mondæn badeby. Her har du alt fra gode restauranter, der serverer dagens fangst fra havet, barer, butikker og diskoteker. Strandene er meget forskellige. Du har de åbne strande med cafeer, strandparasoller og udlejning af fx jetski og de små perler der gemmer sig mellem de dramatiske klipper.

Kontakt