Kongernes sommerby Vila Vicosa

En by præget af en kongeslægt

Denne del af Alentejo regionen har været beboet siden oldtiden, og har været underlagt både romersk og maurisk besættelse. Det mauriske herredømme sluttede i 1217, hvor regionen blev generobret af ridderordene Aviz, der havde fordrevet maurerne fra en stor del af det sydlige Portugal. Vila Viçosa blev befæstet i det 14. århundrede for at fastholde herredømmet, og byen kom under Huset Bragança, der var et af de vigtigste adelshuse i Portugal.

Med Huset Bragança startede storhedstiden for Vila Viçosa, der i dag afspejles i byens flotte bygninger. Slægtens store rigdom og fremmede i høj grad den økonomiske, bymæssige og kunstneriske udvikling af byen.

I 1502 blev bygningen af hertugpaladset i Vila Viçosa påbegyndt. Paladset blev stærkt ombygget i renæssancestil mellem det 16. og 17. århundrede og er blevet dekoreret løbende gennem århundrederne af flere kunstnere. Bragança familien stod også bag kunstneriske udsmykninger og udbygninger af flere kirker og klostre i byen.

Da hertug João II, hertug af Bragança i 1640 blev konge João IV flyttede Huset Bragança sin domicil til Lissabon, og mange af rigdommene i hertugpaladset blev overført til Ribeira-paladset. Herfra og videre overgik Vila Viçosa til at være den kongelige residens i løbet af ferien.

Kort

Vis på kort