Middelalderbyen Marialva

Her har boet keltere, gotere og arabere

Den historiske middelalder by, Marialva ligger på toppen af et majestætisk granitbjerg blot 10 kilometer fra byen Mêda. Byen har en spændende og dramatisk historie der kan dateres tilbage til forhistorisk tid. Byen har været beboet af både det keltiske, gotiske og arabiske folk. De har alle sat deres præg på udviklingen af byen.

På toppen af bjerget ligger de spektakulære ruiner fra landsbyen og slottet, Castelo de Marialva, bygget af den første portugisiske konge, Alfonso den første. Her ligger Santiago kirken også. Rundt om slottet blev der i 1200-tallet tilføjet slotsmure for at forsvare slottet mod fjender. Senere blev der tilføjet en bastion og de eksisterende mure blev forstærket. Du kan fra ruinerne forestille dig hvordan byen har været i sin storhedstid.

Gå på opdagelse i den gamle by og hør om områdets forsvarsværk og historie. Når du har udforsket den gamle bydel, kan du med fordel bevæge dig en smule ned ad bjerget og slentre rundt i de charmerende gader i den nyere del af Marialva.

Værd at se

Kirken Santiago
På din vej igennem Marialvas gamle bydel skal du besøge Santiago kirken. Her vil du føle du træder ind i en tidslomme. Kirken ligger syd for slotsruinerne og er bygget i 1585. Kirken er bygget i klassisk barokstil og dekoreret med manueline udskæringer, en helt særpræget udsmykningsmåde fra Portugal i 1500-tallet. Kirken består af et rektangulært skib med tøndehvælvede lofter og granitbelagte gulve. Koret er fuldt dækket af fantastisk smukke umalede udskæringer.

Korset på torvet
Når du har været oppe og se de gamle ruiner, skal du gå ud ad den nordlige port. Lige uden for slotsmurene, foran turistkontoret ligger et lille charmerende torv. Torvet er navngivet efter resterne af et smukt kors fra 1400-tallet der står placeret på pladsen. På pladsen står der desuden en gammel piskepost, der blev brugt til at straffe slaver og kriminelle i byen.

Kort

Vis på kort