Det smukke Portugal og vandretur i Dourodalen

11 dages kør-selv-ferie gennem Portugal med 6 dages vandretur i Dourodalen

Denne 11-dages kør-selv og vandretur tager jer til nogle af Portugals mest spændende og romantiske steder. Med start i Lissabon kommer I til Coimbra og videre til Porto gennem smukke og fascinerende landskaber med mange spændende byer og oplevelser. Fra Porto fortsætter ind i Douro dalen, hvor I vil vandre gennem vinmarkerne og bo på charmerende landsteder i små landsbyer.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Portugals storslåede landskaber.

Fra 15.721 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 10 nætter inkl. morgenmad samt 4 dages billeje

Rejseperiode: 
Marts - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
11 dage/10 nætter

Sværhedsgrad.
O O O O

Turens længde i bil:
673 km

Vandreturens længde:
75 km

2.023 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Ankomst Lissabon - Obidos (80 km)

Efter ankomsten til lufthavnen i Lissabon afhenter I jeres lejebil og kører den korte tur til Obidos, hvor I er fremme på en lille times tid.

Obidos er en betagende gammel og rigtig velholdte bjergby fra 1300-tallet, hvor I kan slentre rundt mellem hvide middelalder huse, der fortsat er beboede og gør byen levende og nutidig. Her er smalle brostensbelagte gader og stræder, hvor I kan finde butikker og cafeer, men husk også at trække væk fra de mere befærdede og besøgte turistprægede hovedgader.

Byen er smuk, men husk også at nyde det smukke landskab omkring byen.

Overnatning på Pousada Castelo de Óbidos, der ligger indenfor de smukke bymure.

Obidos - Coimbra (145 km)

Start dagen med et besøg i den pittoreske fiskerby Nazaré med pragtfulde strande omgivet af høje klipper, og her finder I en et sandt paradis for surfere. Atlanterhavet bølger samler sig lige her til enorme bølger, som surfere valfarter for at prøve og med surferne følger tilskuere, der skal se vovehalsene.

Inden I kommer til Coimbra, så stop 16 km syd for byen ved Conimbriga, hvor I ved selvsyn kan opleve en af de største romerske bebyggelser i Portugal. Den første romerske invasion af den iberiske halvø med nutidens Spanien og Portugal fandt sted omkring 200  f.Kr. og i de efterfølgende århundreder etaberede romerne både sin administration og bosatte sig rundt på halvøen. Ved Conimbriga er en af de største besættelser, hvor I kan se resterne af den romerske tilstedeværelse.

Coimbra er en perle blandt Portugals mange historiske og smukke byer, og I kan let få hele dagen til at gå med at slentre rundt, besøge museer og seværdige attraktioner - og nyde byen fra en cafe eller to.

Tag turen op ad byen hovedstrøg Rua Ferreira Borges fyldt med butikker, cafeer og restauranter og læg vejen rundt om Praca do Comércio. Og fortsætter I ned gennem Baixa kvarteret, så får I et rigtig godt indblik i de historiske dele af byen. Men snyd ikke jer for et besøg på byen gamle Universitet, der blev flyttet til byen fra Lissabon i 1537. Tag en guidet rundtur så I er sikker på at få hele historien med og set alle de smukke bygninger.

Overnatning på Hotel Quinta das Lagrimas i Coimbra.

Coimbra - Porto (252 km)

Turen fortsætter mod nord og læg vejen inde i landet til byen Viseu. Den charmerende by ligger midt i Dão vinområdet , hvor I kan nyde den gamle bydel inden I besøger byens katedral og det international anerkendte museum Grão Vasco National Museum med sin fantastiske samling af Grão Vascos malerier fra det 16. århundrede.

Længere mod nord kommer i forbi Portugals svar på Venedig - Aveiro - hvor I kan sejle på kanalerne, se flotte art nouveau bygninger og nyde de afslappede byliv med en frokost eller en kop kaffe.

Ved ankomsten til Porto afleverer I jeres udlejningsbil, da det er herefter I fortsætter til fods.

Overnatning på PortoBay Hotel Teatro i Porto eller lignende

Porto - Pinhao (196 km)

I dag starter jeres tur i Douro dalen med en 2½ timers tur med tog fra Porto til den lille flodby Pinhão.

I vil blive mødt af vores repræsentant i Porto, der vil give jer en gennemgang af jeres vandretur i Douro dalen.

I Porto afgår toget fra den centrale Campanhã station til stationen i Pinhão en af de smukkeste i Portugal  og med en beklædning af kakler, der viser de omliggende vinmarker og landskaber i Douro dalen.

Pinhão by er hurtigt overset, men her er alligevel god lejlighed til at finde en cafe, nyde udsigten over Douro floden og nyde en frokost eller en middag samt prøver på den lokale produktion.

Er tiden til det og passer det med en afgang kan I også tage en bådtur på Douro floden, så der er rigelig lejlighed til at nyde de smukke omgivelser.

Overnatning på 3-stjernet LBV House Hotel i Pinhão eller lignende.

Vandring fra Pinhão til Vilarinho de São Romão (9,4 km)

Dagens vandring fra Pinhão til Vilarinho de São Romão
Længde 9,4 km | stigning +577m | fald -112 m 

Dagens tur tager jer op på de vestlige skråninger af Pinhão-dalen, hvor I passerer bjerglandsbyerne São Cristovão do Douro og Provesende.

Dette er sandsynligvis den mest krævende vandretur, I kommer til at på hele vandreturen i Douro dalen med de forholdsvis stejle stigninger til landsbyerne São Cristóvão do Douro (1,3 km) og derefter Provesende (3 km). Men lad dagens vandring tage sin tid og stop og undervejs og og nyd udsigten.

Dagene starter med en let og behagelig strækning langs Pinhão-floden, en biflod til den majestætiske Douro-flod. Det barske klippedalssceneri står i kontrast til de menneskeskabte mønstre på de omkringliggende bjergsider.

I kommer forbi en gammel vandmølle, indendet går opad gennem et skovstykke mod den første landsby og en udsigt, der retfærdiggør anstrengelserne. Derefter går turen gennem en vingård og langs gamle landeveje til den charmerende vinproducerende landsby Provesende. Her han I spise frokost på en lokal tasca, inden I udforsker landsbyen. Resten af turen til Vilarinho de São Romão er for det meste jævn, mens I undervejs passerer et amfiteater af terrasser med vinmarker.

Udsigten over de omkringliggende vinmarker kompenserer mere end rigeligt for jeres anstrengelser.

Dagen afsluttes med en varm velkomst og et hjemmelavet måltid på et historisk landsted - og hvis vejret tillader det, kan I tage en forfriskende dukkert i den udendørs pool eller blot slappe af i den komfortable gæstestue.

Overnatning på Casa de vilarinho de São Romão i Vilarinho de São Romão eller lignende
Måltider: Morgenmad, madpakke og middag

Vandring fra Vilarinho de São Romão til Vilarinho de São Romão og retur (12,8 km)

Vandring fra Vilarinho de São Romão via Pinhão floden til Vilarinho de São Romão og retur
Længde 12,8 km | stigning +507 m | fald -522

I kan slappe af på et picnicsted ved floden, inden turen går videre op ad bakke til landsbyen Celeirós, hvor I kan stoppe og smage på vinene på Quinta do Portal, inden I vender tilbage til din dejlige indkvartering.

Hvis benene er lidt ømme efter turen i går, kan I være sikre på, at dagens vandring er mindre udfordrende. Det meste af ruten er nedadgående eller på jævnt terræn, og den sidste stigning kan undgås ved at tage en taxa, hvis I ikke kan klare endnu en tur opad i dag.

Med Vilarinho de São Romão som udgangspunkt snor dagens rundtur sig ned til Pinhão-floden via et par små landsbyer og vinmarker og langs de modsatte bjergsider, gennem vinmarkerne, med varierede landskaber og en fantastisk udsigt hele vejen igennem.

Det er en dejlig vandretur, der fører jer væk fra Vilarinho de São Romão for at sno sig nedad gennem skov- og vinmarker og landsbyen Paradelinha, Derfra går det op på den anden side af dalen forbi et par quintas og tilbage ned til floden igen ved et attraktivt picnicområde. Landskabet er malerisk og varieret, så I kan forvente at tage masser af billeder.

Det går op ad bakke fra Pinhão-floden - men ikke så stejlt eller så langt som gårsdagens stigning - og udsigten mod venstre giver god undskyldning for at tage masser af pauser. I ender i vinbyen Celeirós og har mulighed for at besøge Quinta do Portal til en smagning som afslutning på din vandretur.

Herefter går turen tilbage til dagens udgangspunkt, hvor I efter en middag overnatter.

Overnatning på Casa de Vilarinho de São Romão i Vilarinho de São Romão eller lignende
Måltider: Morgenmad, madpakke og aftensmad

Vandring fra Vilarinho de São Romão til Alijó (16,4 km)

Vandring fra Vilarinho de São Romão til Alijó
Længde 16,4 km | stigning +626 m | fald -567 m

Følg den gamle vej mellem her og Favaios, mens I går ned gennem vingårdsterrasserne til floden. Sving dig op ad bakke igen mellem vinmarker og olivenlunde mod et helt andet landskab. I befinder jer nu i den yderste kant af Douro-vinområdet og kan se klippebjerge i nærheden.

Nyd udsigten over dalen på jeres videre vej i dag mod den smukke landsby Sabrosa (3 km), hvor den verdenskendte opdagelsesrejsende Fernando Magellan angiveligt blev født og på gamle uasfalterede veje gennem vingårde gennem byen Soutelinho (11 km) og videre frem til Favaios (13,6 km), der er berømt for sine træovnsbagte brød og sin muskatelvin. Besøg byens museet men husk også at besøge en lokal bageri for at lære mere om og smage byens lokale lækkerier.

Fra Favaios er der en kort, behagelig gåtur gennem landbrugsland til markedsbyen Alijó.

Efter dagens vandring kan I indkvartere jer i jeres komfortable indkvartering for de næste to nætter. Udforsk byen eller slap af ved poolen, inden I spiser middag på restauranten på stedet eller på en nærliggende restaurant på egen regning.

Overnatning på 4-stjernet Pousada Barão de Forrester
Måltider: Morgenmad og madpakke

Vandring fra Alijó til São Mamede da Ribatua og retur (15 km)

Vandring fra Alijó til São Mamede da Ribatua og retur
Længde 15 km | stigning 378 m | fald -377 m

I dag skal I skifte Alijos baggrund af klippefyldte bjerge ud med Douro-vinregionens toppe i det fjerne, mens  bevæger jer ned til landsbyen São Mamede de Ribatua (8 km). Dagens vandring er en rundtur fra Alijó, gennem et skiftende patchwork af vinmarker og marker til den gamle landsby São Mamede da Ribatua. Herfra er der en spektakulær udsigt over de omkringliggende klippebeklædte bjerge og den glitrende sø nedenunder. Gå en tur rundt i den lille statuehave Jardim das Laranjeiras og kig på reservoiret i dalen nedenunder, inden I spiser frokost på en lokale restaurant eller nyder den medbragte frokost.

Hjemturen (6,7 km) begynder med en temmelig stejl stigning på vejen ud af landsbyen, hvorefter ruten bliver mere jævn og går gennem flere små vinmarker på vejen tilbage til Alijó. Eller - hvis I vil have en mere afslappende eftermiddag kan I tage en taxa retur.

Aftensmad på egen regning.

Overnatning på 4-stjernet Pousada Barão de Forrester
Måltider: Morgenmad og madpakke

Vandring fra Alijó til Casal de Loivos (13,9 km)

Vandring fra Alijó til Casal de Loivos
Længde 13,9 km | stigning +214 m | fald -387 m

Selv om dagen byder på en af de længere vandreture i denne ferie, er der færre bakker at bestige, og en stor del af turen er enten ned ad bakke eller på et jævnt spor, så den er mindre trættende end nogle af de andre dage med kortere vandreture. I  har mulighed for at besøge en vingård denne morgen for at smage deres vine, eller druesaft, hvis det er lidt tidligt på dagen for dig.

Gå gennem behageligt landskab for at nå frem til en højderyg, hvorfra I en storslået udsigt over Pinhão-dalen og de omkringliggende skråninger. Spot de steder, hvor I allerede har vandret fx. Vilarinho de São Romão og São Cristóvão do Douro. I får en madpakke med på dagens vandruing, som Ikan nyde på et sted efter eget valg.

Et af højdepunkterne på denne rute kommer lige til sidst, når I drejer rundt om bjergsiden lige inden I når Casal de Loivos. Her er en fantastisk udsigt over Douro-floden og Douro-dalen. I landsbyen er et olivenoliemuseum, hvor I også kan smage forskellige oliver og produkter fra lokale vingårde.

I slutter dagen i endnu et charmerende overnatningssted med en pool, hvor I kan slappe af efter dagens vandring.

Aftensmad på egen regning.

Indkvartering på Casa de Casal de Loivos eller lignende
Måltider: Morgenmad

 

Vandring fra Casal de Loivos til Pinhão (6 km) - og tog til Porto

Vandring fra Casal de Loivos til Pinhão - og tog til Porto
Længde 6 km | stigning +59 m | fald -391 m

Din sidste vandretur i Douro-vinområdet er relativt kort og særdeles malerisk, da den går ned ad bakke fra Casal de Loivos med en spektakulær udsigt over floden Douro Douro, de omkringliggende bjergskråninger og de geometriske mønstre, som de lange rækker af vinstokke skaber.

Hvis I har tid i undervejs kan I stoppe ved Quinta da Roeda eller Quinta do Bomfim for at få en rundvisning og smagning - mod betaling på stedet - og afslutte besøgene på gårdene i vinregionen.

Stien fører jer til den brostensbelagte hovedgade, der løber gennem Pinhão, og videre frem til byens togstation, hvor vandreturen i Douro dalen afslutter. Herfra fortsætter I med toget retur til Porto, hvor I kan nyde den sidste del af dagen med en slentretur gennem den gamle by samt en middag..

Overnatning i Porto på 4* hotel Hotel Neya Porto eller lignende inklusiv morgenmad

Porto - afrejse Porto lufthavn (19 km)

Efter turen rundt i Portugal med dens mange indtryk, så går turen i dag mod lufthavnen i Porto, hvor I fortsætter med fly mod Danmark.

Turen til lufthavnen foregår let og enkelt, da I vil blive mødt af en chauffør, der tager jer fra hotellet til Porto lufthavn.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 15.721 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet København/Billund - Lissabon/Porto - København/Billund
 • 10 overnatninger i dobbeltværelse med morgenmad
 • 7 nætter/6 dages vandretur på egen hånd
  - 5 frokoster/madpakker til vandreturen
  - 2 middage med drikkevarer
  - Vejbeskrivelse med detaljeret beskrivelse af vandreturen
  - GSP track og app (kræver smartphone)
  - Transfer fra hotel til Porto Campanha-stationen i Porto
  - Transfer fra Porto lufthavn til hotel
  - Bagagetransport på vandreturen/1 taske på max. 15 kg. pr. deltager
  - 24-timers hjælp under vandreturen
 • 4 dages billeje gruppe A

 

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Citytax i Porto (2 € pr. person/dag)
 • Togbillet Porto - Pinhao r/t
 • Evt. gebyr for envejsleje af bil

 

Om rejsen

 • 1 overnatning på Pousada Castelo de Óbidos
 • 1 overnatning på Hotel Quinta das lagrimas i Coimbra 
 • 2 overnatninger på PortoBay Hotel Teatro i Porto 
 • 6 dages vandretur med 7 overnatninger i Douro dalen

Ekstra oplevelser

I kan også forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Lissabon eller Porto eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011