Douro-floden og de historiske landsbyer

10 dages kør-selv-ferie med vin og historie

Denne 10-dages kør-selv tur tager jer rundt til nogle af Portugals mest spændende og romantiske steder. Med start i Porto kommer I ud langs Douro-floden og sydpå gennem nogle af de meste fantastiske små historiske landsbyer i området op mod grænsen til Spanien med "Aldeias Historicas di Portugal".

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Portugals storslåede landskaber.

Fra 13.381 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 9 nætter inkl. morgenmad samt 10 dages billeje

Rejseperiode: 
Marts - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Længde:
980 km

2.113 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Porto

Efter morgenmaden er det tid til at udforske Porto. I kan slentre en tur hen ad den brede Avenue dos Aliados med imponerende neoklassiske bygninger, et af byens centrale områder. Nær Avenue dos Aliados ligger den barokke kirke Torre dos Clérigos, et af Portos vigtige symboler, der stammer tilbage fra det 18. århundrede. Ikke langt herfra ligger Lello-boghandelen med sin neogotiske facade og kirken Igreja do Carmo med en smuk arkitektur.

Kig ind på Estaçao de Sao Bento, Portos centralstation, der er værd at besøge med sine 20.000 fliser, og gå en tur over broen Dom Luis fra det 19. århundrede. Broen fører over til Ribera og Nova de Gaia, et område med mange spændende portvinshuse. Og snyd ikke jer selv for en gang tapas og vin i Quay Wine Bar. 

Overnatning på Hotel Teatro

Porto - Sabrosa (195 km)

Efter morgenmaden på hotellet kører I gennem Duoro-dalen mod Sabrosa, den berømte portvins fødested. Check ind på Quinta da Veiga, et palæ fra det 18. århundrede, der ligger på Douro-flodens højre bred nær Ferrão-jernbanestation. Hotellet ligger i et område kendt som Veigo do Donelo, der i det 17. århundrede blev samlet af en række små ejendomme til det, der idag er Quinta da Veiga, producent af portvin og Douro-vine.

Om aftenen kan i nyde en 3-retters middag i Quinta da Veiga-restauranten, inkl. en halv flaske af husets rød- eller hvidvin (inkluderet).

Overnatning på Quinta da Veiga

Sabrosa

Nyd dagen på Quinta da Viega og udsigten over Douro dalen - og køl af i swimmingpoolen.

I kan også vælge at tage en tur til den nærliggende by Pinhâo, hvor I efter en tur rundt i byen kan afslutte turen ved den idylliske jernbanestation beklædt med kakler.

Overnatning på Quinta da Veiga

Sabrosa - Belmonte (310 km)

Kør sydpå gennem det bjergrige landskab til Belmonte, der ligger i hjertet af området med de mange historiske landsbyer "Aldeias Historicas Di Portugal". Sammenslutningen  af historiske landsbyer blev skabt for at udvikle turismen i denne indre og ukendte region i Portugal. 12 landsbyer deltager: Almeida, Belmonte, Castelo Mendo, Castelo Novo, Castelo Rodrigo, Idanha-a-Velha, Linhares da Beira, Marialva, Monsanto, Piódão, Sortelha og Trancoso.

På vejen til Belmonte kan I besøge Marialva, Trancoso, Almeida, Castelo Rodrigo og Castelo Mendo, der alle tager jer tilbage i tiden med deres gamle huse, traditionelle livsstil og århundreders charme. Måske er der ikke så mange der taler andet en portugisisk, men man kommer langt med fingersprog.

Overnatning på Pousada Convento de Belmonte

Belmonte

Brug dagen til at udforske den historiske landsby, der ligger smukt med udsigt over Serra da Estrela-bjergene. 

Besøg og udforsk byens gamle hemmeligheder som det jødiske samfund, den jødiske del af byen og det jødiske museum, der afspejler byen historiske og spændende befolkningsmæssige sammensætning såvel som byens borg og de mange kirker.

Utallige oplevelser til en spændende dag.

 

Overnatning på Pousada Convento de Belmonte

Belmonte - Serta (227 km)

Efter morgenmaden har I tid til at kigge lidt på Belmonte i Cova da Beira, hvorfra I har en vid udsigt over Serra da Estrela-bjergenes østlige skråninger. Ifølge traditionen kommer navnet Belmonte fra byens beliggenhed på det smukke bjerg. 

Herfra går turen videre til Sortelha, der er en af de ældste og smukkeste landsbyer i Portugal. Byen anses som en af de bedst bevarede byer i landet, og et besøg i byens gade og stræder, omgivet af den imponereden ringmur, er aboslut en oplevelse. Næste stop er Castelo Novo i hjertet af Serra da Gardunha, hvis historie og særpræg ligeledes går under huden på de besøgende.

Sertã ligger i centrum af Portugal og er det perfekte sted at opleve det mest autentiske Portugal med overvældende smukke omgivelser.

Overnatning på Pousada Convento da Sertã
 

Lissabon

I dag venter Lissabon på at blive udforsket. I kan besøge et af byens mange spændende museer, eller bare nyde livet på en fortovscafé, mens I drikker en kop god kaffe. I kan også tage en vandring gennem det centrale Lissabon og opleve livet på et par af de centrale pladser og måske tage en tur i den sjove elevator Elevador de Santa Justa, som forbinder de laverebeliggende gader i bydelen Baixa med de højere beliggende gader ved Carmo-pladsen. 

Alternativt kan I besøge Sintra med pinjeklædte bakker med pragtvillaer og kongeslotte spredt ud til en romantisk helhed, der er erklæret for Verdenskulturarv af UNESCO. Vores egen H.C. Andersen har beskrevet stedet som det smukkeste sted i Portugal. Her kan I besøge det historiske kongepalads Palacia Nacional de Sintra, der med sine kegleformede skorstene er let genkendelig på lang afstand. Smag også noget af Sintra's berømte bagværk.

Overnatning på Hotel Porto Bay Liberdade Lissabon

Lissabon - afrejse Lissabon lufthavn (10 km)

I dag går turen mod lufthavnen i Lissabon, hvor I - efter at have afleveret jeres udlejningsbil - fortsætter med fly mod Danmark.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 13.381 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet København - Porto / Lissabon - København
 • 9 overnatninger i dobbeltværelse med morgenmad
 • 1 x 3-retters middag med 1/2 flaske vin
 • 8 dages billeje gruppe A

 

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Citytax i Lissabon og Porto (2 € pr. person/dag)

 

Om rejsen

 • 2 overnatninger på Hotel Teatro i Porto
 • 2 overnatninger på Quinta da Veiga i Sabrosa 
 • 2 overnatninger på Convento de Belmonte i Belmonte 
 • 1 overnatninger på Convento da Sertã i Sertã
 • 2 overnatninger på Hotel Porto Bay Liberdade i Lissabon
  - eller tilsvarende hoteller.

Ekstra oplevelser

I kan også forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Lissabon eller Porto eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011