Castelo Mendo - byen tæt på den spanske grænse

Kun 15 km fra den spanske grænse

I bakkede omgivelser ligger den charmerende by Castelo Mendo. Her kan du gå en hyggelig tur ned ad de brostensbelagte gader og beundre alle de farvede døre og imponerende stenhusene som er kendetegnet for byen. Castelo Mendo har en rig historie der kan spores tilbage til bronzealderen. Med sine blot 15 kilometer til den spanske grænse har Castelo Mendo en fortid som middelalderfæstning og strategisk plads i krigene mod Spanien. Byens Barbican mur blev bygget i forbindelse med krigene og du kan stadig se sporene fra fortidens konflikter spredt rundt omkring i byen.

Hvis du er til autentisk charme og rig historie, vil du fra første øjekast falde for denne portugisiske skønhed.

værd at se

Santa Maria do Castello kirkeruin
På toppen af byen ligger ruinerne af Santa Maria do Castello kirken. Kirken blev opført i det 13. århundred og har en pragtfuld udsigt over det naturskønne område. Kirken blev oprindeligt bygget som en traditionel romansk kirke der bestod af et kirkeskib, et kor og et våbenhus, men der blev løbende udvidet i takt med området fik flere beboere. I dag kan du beundre resterne af den fulde bueportal og klokketårnet.

Kort fra kirkeruinen siger lokal legende at hvis du kaster en sten i retningen af den runde kampesten også kaldt barok, skal du fremsætte et ønske, hvis stenen rammer kampestenen, bliver dit ønske opfyldt.

Sekstenhundredetalshuset
I hjertet af byen ligger et toetagers, rektangulært hus der angiveligt er bygget i det sekstende århundrede. Huset er bygget af sten fra området og har et 4-sidet valm tag og en overdækket balkon. De skrå døråbninger og ogee-arch døre er tilstede på hoveddelen af huset og er en indikator på husets alder. Det gamle og velbevarede hus er et essentielt stop på din tur igennem byen og byens historie.

Kort

Vis på kort