Romantiske Portugal for livsnydere

10 dages kør-selv-forslag til romantiske Portugal

Denne 10-dages kør-selv tur tager jer rundt til nogle af Portugals mest spændende og romantiske steder. Fra Obidos over Porto til Coimbra og Estoril, gennem smukke og fascinerende landskaber med mange charmerende små landsbyer.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Portugals storslåede landskaber.

Fra 13.362 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 9 nætter inkl. morgenmad samt 10 dages billeje

Rejseperiode: 
Marts - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Længde:
1.380 km

2.258 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Ankomst Lissabon lufthavn - Obidos (98 km)

Efter ankomsten til lufthavnen i Lissabon afhenter I jeres lejebil og kører den korte tur til Obidos, hvor I er fremme på en lille times tid.

Obidos er en betagende bjerglandsby med bymure fra 1300-tallet og kendt for sine hvide huse, blomstrende vinduer og snævre brostenbelagte gader. Nyd også det smukke landskab omkring byen.

Overnatning på Pousada Castelo de Óbidos, der ligger indenfor de smukke bymure.
 

Obidos

Vel ankommet til Obidos og efter morgenmad på Pousadaen er I klar til at opleve den smukke gamle by. 

Obidos er en af de gamle og rigtig velholdte byer i Portugal, hvor I kan slentre rundt mellem middelalder huse, der fortsat er beboede og gør byen levende og nutidig. Her er smalle brostensbelagte gader og stræder, hvor I kan finde butikker og cafeer, men husk også at trække væk fra de mere befærdede og besøgte turistprægede hovedgader.

Overnatning på Pousada Castelo de Óbidos, der ligger indenfor de smukke bymure.

Obidos - Porto (276 km)

Vejen i dag går mod nord, hvor endemålet er Porto, men brug lidt tid undervejs, så I både får et indtryk af den lange og spændende kystmod Atlanterhavet og de byer, der ligger her.

Læg vejen ud til den pittoreske fiskerby Nazaré med pragtfulde strande omgivet af høje klipper, og her finder I en et sandt paradis for surfere. Atlanterhavets bølger samler sig lige her til enorme bølger, som surfere valfarter for at prøve og med surferne følger tilskuere, der skal se vovehalsene.

Længere mod nord kommer i forbi Portugals svar på Venedig - Aveiro - hvor I kan sejle på kanlerne, se flotte art nouveau bygninger og nyde de afslappede byliv med en frokost eller en kop kaffe.

Turen går videre nordpå til Porto ved floden Douro, der går igennem smukke vinområder. Her har i tre overnatninger, der giver god mulighed for at udforske byen, besøge en eller flere portvinskældre og tage en tur i båd op ad Douro floden.

Portos centrum er UNESCO Verdensarv og byen stammer helt tilbage fra romerne, der i sin tid byggede en fæstning på stedet, hvor de krydsede Douro-floden.

Overnatning på Porto Bay Teatro.
 

Porto - udflugt til Braga og Guimarães (169 km)

Turen går i dag nord for Porto til den nordlige del af Portugal, hvor vi anbefaler jer at besøge de to historiske og meget forskellige byer Braga og Guimarães.

Braga er Portugals religiøse hovedsæde, og det er her I finder landets bispesæde Antigo Paço. Lige udenfor byen finder I også en af de mere spektakulære religiøse bygninger - kirken Igreja de Bom Jesus do Monte. Tag de 600 trin op til kirken og nyd både arkitekturen og udsigten herfra.

På vejen retur mod Porto kommer i til Guimarães. Byen er omtalt som Portugals "nationale vugge", da det var herfra hertugerne af Braganza havde sit udgangspunkt, da de besejrede maurerne. Her er flere smukke pladser Toural og Oliveira i det historiske centrum, og ikke mindst befæstningen Castelo de Guimarães. Guimarães historiske centrum er UNESCOs verdenarv, bl.a. fordi en del af de byggeteknikker, der blev udviklet her blev overført til de tidligere portugisiske kolonier i Afrika og Fjernøsten. 

Overnatning på Porto Bay Teatro.

Porto - udflugt til Douro-floden (275 km)

Tag en dag ud af Porto op langs Douro-floden. Douro-floden, der er den tredjelængste flod på den iberiske halvø, snor sig hele vejen til den spanske grænse, hvor den på en strækning på over 100 km danner grænse mellem de to lande. Vindistriktet Douro, hvor vinen dyrkes på stejle terrasser langs floden, ligger mellem Peso da Régua og den spanske grænse. Her dyrkes flotte anerkendte rød- og hvidvine, men over halvdelen af produktionen går til portvin.

Overnatning på Hotel Pestana Vintage Porto, lige ved floden.

Porto - Coimbra (226 km)

Tag turen ind i landet, hvor dagens første mål er Viseu. Her midt i Dão vinområdet ligger den charmerende by Viseu, hvor I kan nyde den gamle bydel inden I besøger byens katedral og det international anerkendte museum Grão Vasco National Museum med sin fantastiske samling af Grão Vascos malerier fra det 16. århundrede

Kør videre til Coimbra og brug resten af dagen i denne meget specielle by, der er en af landets ældste, tidligere har været landets hovedstad og i dag huset et af Europas ældste universiteter. 

Overnatning på Vila Galé Coimbra.
 

Coimbra

Coimbra er en perle blandt Portugals mange historiske og smukke byer, og I kan let få hele dagen til at gå med at slentre rundt, besøge museer og seværdige attraktioner - og nyde byen fra en cafe eller to.

Tag turen op ad byen hovedstrøg Rua Ferreira Borges fyldt med butikker, cafeer og restauranter og læg vejen rundt om Praca do Comércio. Og fortsætter I ned gennem Baixa kvarteret, så får I et rigtig godt indblik i de historiske dele af byen. Men snyd jer ikke for et besøg på byen gamle Universitet, der blev flyttet til byen fra Lissabon i 1537. Tag en guidet rundtur så I er sikker på at få hele historien med og set alle de smukke bygninger.

Undervejs i byen har I sikkert fundet et godt sted, hvor I kan nyde et godt aftensmåltid og tillige fordøje dagens oplevelser.

Overnatning på Vila Galé Coimbra.

Coimbra - Estoril (298 km)

Start dagen blot 16 km syd for Coimbra ved Conimbriga, hvor I ved selvsyn kan opleve en af de største romerske bebyggelser i Portugal. Den første romerske invasion af den iberiske halvø med nutidens Spanien og Portugal fandt sted omkring 200 f.Kr. og i de efterfølgende århundreder etaberede romerne både sin administration og bosatte sig rundt på halvøen. Ved Conimbriga er en af de største besættelser, hvor I kan se resterne af den romerske tilstedeværelse.

Turen videre mod Estoril tager jer forbi Tempelridderbyen Tomar, hvor byens hoved attraktion er tempelridder fæstningen, men her er også romerske akvædukter og naturligvis en flot samling af kirker.

Fortsæt mod Estoril, hvor I skal bo de næste to nætter på Hotel Inglaterra. Estoril er en hyggelig lille by, "den portugisiske Riviera", med mange restauranter. Har I tid kan I måske også nå en tur rundt om Sintra-området med det spektakulære slot og den flotte natur..

Overnatning på Hotel Inglaterra i Estoril

Estoril - udflugt til Lissabon

I dag kan I fx tage toget til Lissabon om morgenen. 

Togene kører fra Estoril langs kysten gennem det smukke Belem og med flotte udsigter over Rio Tejo's udmunding. Der er afgang hver 20. minut til langt ud på aftenen, og prisen er kun omkring 2 € pr. person for en 4-zoners billet. 

Nyd dagen i Lissabons spændende kvarterer, Alfama og Mouraria, de typiske gade i Bairro Alto og Madragoa og slut dagen med en middag på en lokal restaurant inden turen med toget går retur til Estoril.

Overnatning på Hotel Inglaterra i Estoril

Estoril - afrejse Lissabon lufthavn (32 km)

Dagen for hjemrejse er kommet, så turen går mod lufthavnen i Lissabon, hvor I afleveret jeres udlejningsbil inden flyet går mod Danmark.

Men - I kan naturligvis også vælge at forlænge turen med et par dage i Lissabon, så I kan komme endnu tættere på byen eller måske tage et par dage mere i Estoril, hvor I kan nyde solen og stranden. Mulighederne er mange - og det er op til jer at beslutte.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 13.362 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Lissabon retur
 • 9 overnatninger på unikke hoteller i dobbeltværelse med morgenmad
 • 10 dages billeje gruppe C

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Citytax i Lissabon og Porto (2 € pr. person/dag)

Om rejsen

 • 2 overnatning på Pousada Castelo de Óbidos, Obidos
 • 3 overnatninger på Hotel Porto Bay Teatro, Porto
 • 2 overnatning på Hotel Vila Galé, Coimbra
 • 2 overnatninger på Hotel Inglaterra, Estoril
  - eller tilsvarende hoteller

ekstra oplevelser

I kan også forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Lissabon eller Porto eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011