Ruter til Alsace og Sydfrankrig

Via Hamborg - Uforglemmelige oplevelser på turen gennem Tyskland

Skal I på kør-selv-ferie i Alsace eller Sydfrankrig, venter der en spændende rejse igennem Tyskland. Her kan I opleve romantiske hedelandskaber, idylliske eventyrbyer eller smage jer igennem det tyske vinland og nyde Schwarzwalds naturskønne bakkedale. Har I børn med på kør-selv-ferien, findes der masser af forlystelsesparker, der kan gøre turen til en uforglemmelig oplevelse for store som små. Rigtig god tur.

Oplevelser undervejs

Hamborg til Hannover: ca. 150 kilometer

Lüneburger Heide

I kan forskønne jeres køretur med et besøg i det skønne hedelandskab Lüneburger Heide, der har en romantisk aura over sig. Lyngets lilla nuancer med enklaver af grønne buske, blåbær og græssende får, der fuldender den idylliske scene, er et utroligt smukt skue, når alt står i flor i august og september. En smuttur til Lüneburger Heide er perfekt, hvis I ønsker en smuk oplevelse af den uberørte tyske natur lidt væk fra motorvejen. Har I børn med, kan I også få en vaskeægte afrikansk safarioplevelse i Sarengeti-Park Hodenhagen, Tysklands største storvildtreservat.

Heide Park, et pradis for børn

Godt 80 km fra Hamborg ved Soltau ligger Tysklands største forlystelsespark Heide Park. Her venter en verden af gys og grin med mere end 50 attraktioner, shows og forlystelsesskove for de mindste. Slip ungerne fri et par timer i parken, så har I garanteret godt humør og en masse at tale om, når turen går videre sydpå.

Pause blandt bindingsværkshuse i Celle

Godt 40 km uden for Hannover ligger den fortryllende lille købstad Celle, der er det perfekte afbræk fra motorvejen. De hundredvis af smukt dekorerede bindingsværkshuse og byens elegante slot kan fortælle en spændende historie. Og det gør de bogstaveligtalt, hvis I finder de fem talende gadelamper, der står i gågaden og glædeligt fortæller forbipasserende om fortidens aristokratiske beboere. Den charmerende by byder desuden på masser af hyggelige restauranter og cafeer, hvor I kan samle energi til resten af turen.

Autostadt i Wolfsburg, en rejse i mobilitetens verden

”Mennesker, biler og hvad der bevæger sig“ lyder Autostadts motto. I den 28 hektar store oplevelsespark drejer alt sig om temaet mobilitet. Uanset om det er en tidsrejse gennem bilens historie, leg i den store Familiepark, nervepirrende spænding ved de forskellige køretræningsanlæg eller eksklusive indblik i Volkswagen-koncernens bilproduktion, er Autostadt et underholdende afbræk fra køreturen for både store og små.

Hannover til Frankfurt am Main: Ca. 350 kilometer

Den tyske eventyrrute - en kør-selv-drøm for børn

Eventyrlige myter, sagn og legender som vi kender dem fra Brødrene Grimm kommer til live på den tyske eventyrrute, Märchen Strasse. Hvis I har mod på at forlade motorvejen for en stund, kan I rejse i de fantasifulde brødres fodspor og opleve de magiske dale, fortryllede skove og imponerende slotte, der har inspireret eventyrerne. Besøg fx rottefængeren fra Hameln, hør Baron von Münchhausens fantasifulde historier i Bodenwerder, besøg Askepots slot i Polle, Rapunzel i Trendelburg eller Snehvides hus i Bad Wildungen. Her venter et kør-selv-eventyr for hele familien lidt væk fra motorvejen.
 

Frankfurt am Main

Denne kontrastfyldte og internationale metropol, hvor de glasbeklædte skyskrabere vidner om et pulserende forretningsliv, og det historiske centrum stadig charmer med bindingsværkshuse og traditioner, er et spændende stop på vejen til jeres kør-selv-ferie i det franske vinland. Den gamle bydels lokale restauranter byder på æblecider og kraftig lokal mad, og de maleriske smågader og hyggelige kvarterer emmer af landsbystemning. Byens vibrerende kulturliv konkurrerer med Berlin om førstepladsen, så her er nok at give sig til, når kør-selv-ferien går forbi Frankfurt.

Overnatning i sydtysk idyl

De to små byer Assmanmshausen og Rüdesheim, der mest af alt minder om noget fra de gamle folkeeventyr med fine bindingsværkshuse, træbalkoner og spidse spir, er gode steder at tage en overnatning, inden turen går videre til Sydfrankrig. Her produceres også nogle af de mest karakterfyldte tyske vine som Spätburgunder (Pinot Noir) og Riesling, så I kan passende besøge nogle af de hyggelige vinbarer i byerne. I Rüdesheim kan I slentre igennem den berømte Drosselgasse, besøge det fascinerende Rheingau vinslot, 1500-talshuset Klunkhardshof samt de aristokratiske huse på Oberstrasse. Her får I en dejlig pause på jeres kør-selv-ferie.

Frankfurt am Main til Freiburg im Breisgau: Ca. 270 kilometer

Forsød rejsen med skønne vine på Deutsche Weinstrasse

Det er oplagt at udforske lidt af det sydtyske vinland på vejen til jeres kør-selv-ferie i Frankrig. Tag nogle velsmagende afstikkere fra motorvejen til Deutsche Weinstrasse, der snor sig langs Rhinens vinbeklædte bakkesider fra Bockenheim til Schweigen-Rechtenbach. Her kan I fx opleve verdens største vinfad i Bad Dürkheim, besøge hyggelige Deidesheim, de vidunderlige slotte i Heidelberg, Neustadt og Bad Bergzabern samt den romantiske landsby Dörrenbach. Undervejs kan I besøge vingårde, hvor bønderne er værter for vinsmagninger og søde oplevelser.

Sanselige oplevelser ved Baden-Baden

Omkring byen Baden-Baden findes der et fantastisk vinområde, som er værd at udforske, hvis I har lyst til at krydre turen med velsmag og forfriskende dråber. I den nærmest magiske trekant mellem Varnhalt, Steinback og Neuweier finder I vinslotte, sanselige oplevelser og smukke landskaber til den helt store guldmedalje. Baden-Baden er en meget smuk kurby, hvor I kan forkæle jer selv med lidt velfortjent luksus, shopping og kulturelle oplevelser. Besøg fx de gamle romerske bade, Fabergé-museet eller det tekniske museum.

Eventyrlig underholdning i Europa-Park

Europa-Park i den lille by Rust er et must, hvis I har børn og barnlige sjæle med på kør-selv-ferien. Vandrutsjebaner, vilde virtual reality-oplevelser, eventyrlige legeland inspireret af græske myter, Brødrene Grimm og H. C. Andersens eventyr samt et hav af adrenalinfremkaldende forlystelser gør parken til den perfekte ramme om en underholdende dag for hele familien.   

Selvforkælelse på køreturen

Ønsker I at tilføje lidt wellnes og romantik til jeres kør-selv-ferie, kan I besøge nogle af de små idylliske spabyer, der ligger langs den fransk-tyske grænse. Besøg byer som Pforzheim, kendt for sin smykkeindustri eller Calw og Nagold med de fine bindingsværkshuse og Vischer-Paladset. Læg vejen forbi den historiske Freudenstadt, Baiersbronn med de gastronomiske oplevelser eller Altensteig med postkortperfekte huse. De berømte kurbyer som Baden-Baden, Bad Herrenalb, Bad Wildbad og Badenweiler lokker med selvforkælelse og afslapning.

Freiburg im Breisgau

Parkér bilen og besøg det bilfrie centrum, Altstadt. Her blandt ornamenterede købmandshuse og middelalderbygninger løber de små bække (Bächle) gennem gaderne og køler ned på varme dage. Freiburg, der har de fleste solskinstimer i hele Tyskland, er fuld af grønne nuancer og hyggelige oaser blandt de historiske bygninger. Markedet på Münsterplatz myldrer med bønder, turister og lokale, der handler kirsebærsnaps, kunsthåndværk og ragelse. I byens pittoreske smågader kan I gå på jagt i antikvitetsbutikker. Freiburg im Breisgau er absolut værd at spendere et par timer i, inden turen går videre sydpå.

Herfra fortsætter I ad A5 og derefter A36 ned igennem Frankrig.

Vores tips

Porten til Alsace: smukke Strasbourg

Går jeres kør-selv-ferie til Alsace, så kan I svinge ind over grænsen ved fantastiske Strasbourg, inden I kører afsted for at udforske det populære vinområde. Strasbourg er et fascinerende miks af fransk og tysk kultur, middelalder og modernitet. Her finder I både de moderne glasbygninger, der huser Europa-Parlamentet og Menneskerettighedsdomstolen, og tysk landsbyidyl blandet med fransk arkitektur. Den ubegribeligt smukke gamle bydel med de fine bindingsværkshuse og snævre gader er ideel at spendere et par timer i, hvis benene skal strækkes oven på køreturen.

Porten til Sydfrankrig: dejlige Mulhouse

Går jeres kør-selv-rejse til Sydfrankrig, kommer I forbi den skønne by Mulhouse, der absolut er værd at sætte lidt tid af til. Det historiske centrum bugner af håndværk, lokalkunst, monumenter og ikke mindst Place de la Réunion med farverige facader og renæssancestil. I kan også besøge verdens største bilmuseum Cité de l’Automobile og se den berømte samling af veteranbiler eller Écomusée d’Alsace, hvor I bliver ført ind i en verden af alsaciske traditioner. Vil I derimod give børnene en sjov og lærerig oplevelse, så besøg Parc du Petit Prince baseret på Antoine de Saint-Exupérys fantastiske bog ”Den lille Prins”, der ligger godt 20 km uden for byen.