Byen Freiburg Im Breisgau

Tysklands mest solrige by

Den charmerende by Freiburg, der blev grundlagt i 1120, er kendt som hovedbyen i det smukke sydtyske naturområde Schwarzwald. Der er ca. 200.000 indbyggere, men alligevel kan du sagtens få fornemmelsen af storby, når du slentrer rundt blandt de mange studerende, der indtager byens pladser. Freiburg har desuden de fleste solskinstimer i hele Tyskland, emmer af historie og kultur, og den gamle bydel bærer stadig præg af middelalderens byggestil. Ja, du kunne snildt tro, at du var draget til sydens solrige himmelstøg, når du besøger Freiburg.

 

Brug dagen i idylliske Altstadt

Parkér lejebilen og besøg det bilfrie centrum, Altstadt. Her blandt ornamenterede købmandshuse og middelalderbygninger løber de små bække (Bächle) igennem gaderne og køler ned på varme dage, og byen er fuld af grønne nuancer og hyggelige oaser. Mest kendt er domkirken, der strækker sit gotiske tårn op over tagene i den gamle by. Men markedet på Münsterplatz myldrer med bønder, turister og lokale, der handler kirsebærsnaps, kunsthåndværk og ragelse, og i byens pittoreske smågader, kan du gå på jagt i antikvitetsbutikker. Augustinerplatz forvandles hen ad aftenen til et festligt, palmeklædt hang out, og uden for bymurene er tempoet sat helt ned i den såkaldte Schneckenvorstadt, snegleforstaden, der absolut er et besøg værd, når du kommer forbi Freiburg.


"I gaderne og de små stræder omkring hovedgaden Kaiser Joseph Strasse finder du både store varehuse, men også små hyggelige butikker og cafeer, hvor du kan smage et stykke af den kendte lagkage Schwarzwälder Kirschtorte"

- Ditte, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort