Europa-byen Strasbourg

Besøg Europas hovedstad

Strasbourg er en overset destination blandt danskere, hvilket er meget ærgerligt. Det er Europas hovedstad, og også en enestående kulturby, der er kendt for sine usædvanlige bygninger, som emmer af historie og charme. Den gamle bydel, Grande Île, som er på UNESCOs verdensarvsliste, er yderst velbevaret og rummer fascinerende bygninger og områder fra middelalderen og renæssancen.

I den sydvestlige del af Grand Île, finder du det maleriske og romantiske område Petite France. Det er det tidligere garve-, mølle- og fiskekvarter. Langs vandet, som omgiver Petite France, finder du huset ”Maison des tanneurs” fra 1572, som er et storslået eksempel på de flotte bindingsværkshuse, som pryder hele Petite France. Fra Vauban-dæmningens panoramaterrasse har du også en smuk udsigt over Petite France-distriktet og byens store vartegn.

Byens vartegn skal du unde dig selv at besøge. Bygget mellem det 11. og det 15. århundrede, på grundlaget for en tidligere Rheinland-basilika, finder du den overdådige domkirke Notre Dame de Strasbourg. Dens spir tårner sig imponerende 142 meter op i vejret! Kirkens storslåede gotiske, vestlige facade, bygget af lyserød sandsten fra Vogeser-bjergene, kan beundres fra Mercière-gaden. Indvendigt viser det astronomiske ur i renæssancestil en fortælling om ”Apostlenes parade”, som du kan overvære hver dag klokken halv tolv.

Strasbourg er desuden en by rig på museer, herunder Rohan-paladset, som indeholder tre museer dedikeret til dekorativ kunst, finere kunst og arkæologi. For shoppingfans bugner byen af smukke butikker og stormagasiner. Leder du derimod efter fredelige og behagelige grønne omgivelser, skal du gå over i Orangerie-parken. I nærheden af parken finder du ”Det europæiske Kvarter”, hvor du vil finde flere af EU's organer: Europarådet, Europaparlamentet og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

 

Kort

Vis på kort

Oplev Strasbourg - Skab din egen historie

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.