Arbon - Den historiske by ved Bodensee

Spor fra romertiden

I den nordøstlige del af Schweiz ligger den historiske by Arbon. Byen ligger på den sydlige bred af den smukke sø, Bodensøen. Byen er omringet af fantastisk smukke omgivelser. Fra byen kan du se de omkringliggende bjerge der i forhistorisk tid blev formet af Rhinen gletsjeren. Området har været beboet i 6500 år, og levn kan dateres tilbage til forhistorisk tid. Der er spor af en romersk fæstning i byen, som har haft en vigtig forsvarsposition for romerne, med udsigt over Bodensøen. I 700-tallet blev der et stenkast fra ruinerne af fæstningen bygget et slot, som der kun er meget få spor af tilbage i dag.

I 1200-tallet byggede man et nyt befæstet slot, ovenpå ruinerne af det gamle slot. Dele af den nuværende struktur, så som slotstårnet kan dateres tilbage til netop den periode. Slottet gennemgik i 1500-tallet en rekonstruktion og udvidelse og er siden da blevet bevaret og restaureret. Siden 1967 har slottet fungeret som museum, så du kan opleve slottet inde fra. Her kan du forestille dig at du er gæst på slottet i middelalderen og skal spise med til gilde i riddersalen. Det er ikke svært at se bort fra de moderne elementer så som elevator og lys når du går en tur igennem slottet og ser de utrolig flotte detaljer rundt omkring, som de fresco malede hvælvede vindueskarme i riddersalen.

Adolf Saurer AG Fabrikken er blevet til museum og cafe

Arbon har siden 1800-tallet haft en storslået produktionsindustri. Bedst kendt er Adolf Saurer AG Fabrikken. Her blev der produceret alt fra tekstil, maskiner, erhvervskøretøjer og busser. I dag er dele af de gamle fabriksbygninger lavet om til museum og café. Her kan du se en del af de mange maskiner og køretøjer der igennem tiden er blevet produceret i Arbon. Mange schweizere kender til Saurer mærket og du vil med sikkerhed kunne spotte maskiner rundt omkring i byen efter dit besøg på dette unikke museum. I dag producerer fabrikken primært tekstiler.

Arbon har en helt fantastisk kultur og historie, trods sin beskedne størrelse. Du bør gå en tur langs Bodensøens bred, eller følge stien langs vandet. Gå ned til havnen med en lækker picnickurv og nyd en rolig frokost i naturskønne omgivelser. Du kan slentre en tur igennem byen og sætte pris på den skønne autentiske arkitektur byen har at byde på.

Kort

Vis på kort

Oplev Sydtyskland - Skab din egen historie