Balmoral Castle - den engelske monarks sommerresidens i Skotland

Kongefamiliens landsted

Det er svært ikke at komme i et kongeligt humør, når man besøger Balmoral Castle, og man forstår hurtigt, hvorfor det engelske kongehus nyder at komme her i det skotske landskab langt fra tumulten i London. Det fine slot ligger omringet af fantastiske landskabshaver, der står i fin kontrast til de viltre bakkeskråninger og hedelandskaber ved Lochnagar Mountain og Caledonian Pine Forest. 

Balmoral blev erhvervet af dronning Victoria og prins Albert i 1852, og slottet er således en privat ejendom, der tilhører monarken.  De nye ejere forstod at sætte sig præg på stedet, da de lod den gamle ejendom nedrive og i stedet opførte det slot, som vi ser i dag.

Besøg slottets smukke haver, udstillinger og selvfølgelig det storslåede Ballroom eller tag en guidet tur i det omkringliggende højland. Bemærk, at slottet er helt lukket for besøg i august, september og oktober, når kongefamilien bor der.

selv dronning Elizabeth har set spøgelset

Ligesom på alle andre slotte og borge i Skotland, så har Balmoral også sit eget husspøgelse. Her er ikke tale om en urgammel historie, da spøgelset John Brown tidsmæssigt kan dateres til dronning Victorias periode. Historien fortæller, at John Brown var en tjener på slottet, som dronning Victoria forelskede sig i efter prins Alberts død, og at han kan genfindes iført kilt, mens han vandrer rundt på slottets korridorer.

Det forlyder, at selv Dronning Elizabeth II har set og følt hans nærvær, så med en kongelig bekræftelse må der være hold i historien. 

Kort

Vis på kort