Dunrobin Castle & Gardens

Inspiration

Det nordlige højlands største slot

Dunrobin Castle er det største slot i det nordlige højland med intet mindre end 189 værelser. Slottet har være i klan Sutherlands besiddelse siden slutningen af 1300-tallet, hvor den ældste del af bygningen blev opført. Siden er der blevet bygget til ad mange omgange, og igennem tiden har det også haft forskellige funktioner. Under første verdenskrig blev Dunrobin Castle brugt som flådehospital, og i årene 1965 til 1972 fungerede slottet som et drengehjem. 

Dunrobin Castle er åbent fra 1. april til og med oktober, og i månederne fra 1. april til og med september kan I opleve et falkonérshow i slottes flotte haveanlæg 2 gange om dagen. Dette er en spændende og sjov oplevelse for alle aldre, så husk endelig at få den med, når I besøger stedet. Inde på slottet er 18 ud af de 189 værelser tilgængelige med beskrivelse af værelsets funktion, tidsalder og betydning for klanen. 

Klan Sutherland har altid været aktive jægere, og i dag har I mulighed for at se en masse af trofæerne fra de mange ture til Afrika. I haven er en bygning, der tidligere var en form for sommerhus, lavet om til museum, og der er åbent i tidsrummet 11.00 - 16.00.

Kort

Vis på kort

Oplev Skotland - Skab din egen historie