Glencoe - skøn natur og panoramaudsigt

Gå i agent 007´s fodspor

Den brede dal med det rå landskab og 8 Munros (et bjerg der er højere end 914,4 meter), er et helt igennem fantastisk naturområde i Skotland. Uanset hvilken årstid I kommer på, er det fuldstændig umuligt ikke at lade sig forføre af udsigten og følelsen af frihed, når I kører rundt på de små veje eller vandrer på de smalle stier. Flere film er er også optaget i disse smukke omgivelser, bl.a. 007 filmen Skyfall fra 2012. Også scener til Harry Potter-filmene og Braveheart er filmet her.

Bag den smukke facade gemmer sig en tragisk fortid, der er kendt som Glencoe-massakren. Massakren fandt sted den 13. februar 1692, hvor 38 medlemmer af klanen MacDonald blev myrdet af engelske soldater. Soldaterne brændte byerne ned, og yderligere 40 kvinder og børn mistede livet som følge af frostskader i den kolde vinter.
Er I interesserede i at lære mere om Glencoe og historien i området, kan et besøg på Glencoe Folk Museum i byen Glencoe anbefales. Også på besøgscenteret ca. 3 km. udenfor byen er der viden og nyttig information at hente om de mange vandrestier der findes i området.

Husk at holde ind på Glencoe besøgscenter, der ligger ca. 3 km. udenfor Glencoe by. Her kan I få en masse nyttig information om vandrestier i Glencoe, samt læse den grufulde historie om Glencoe-massakren der fandt sted den 13. februar 1692, hvor 38 medlemmer af klanen MacDonald blev myrdet af engelske soldater.

Kort

Vis på kort