Glenmorangie Distillery

Inspiration

Destilleri i smukke omgivelser

Alle destillerier i Skotland har deres egen historie og deres egne finesser, der gør at lige præcis deres whisky er den bedste i landet. Glenmorangie Distillery er ingen undtagelse, det er nemlig her, I finder de højeste destilleringskedler i Skotland. De er 8 meter høje inkl. deres lange kobberhalse på 5,14 meter, og de har samme højde og elegance som en fuldvoksen giraf! For whiskyen betyder det at kun de letteste dampe når toppen af kobberhalsen, og det giver - efter sigende - en renere whisky.  

Udover de lange "girafhalse" på deres destilleringskedler har Glenmorangie Distillery også sin egen kilde, hvorfra de får vandet til fremstilling af whiskyen. Vandet her er meget rigt på mineraler, hvilket også bidrager til smagen. Det er selvfølgelig muligt at smage på de gyldne dråber, inden I køber en flaske med hjem, så smag selv - og find jeres yndlingsårgang.

Destilleriet er fra 1843, men allerede i begyndelsen af 1700-tallet blev der produceret alkohol på stedet. Grunden går helt ned til fjorden Dornoch Firth, og udsigten til de smukke gamle bygninger og vandet er bestemt ikke dårlig.

Kort

Vis på kort