Highland games i Skotland

Inspiration

Én stor folkefest

Highland games er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor de forskellige skotske byer konkurrerer i en masse sportsgrene. Traditionen er en hyldest til den skotske og keltiske kultur, hvor klanerne igennem årtier har dystet i discipliner som bl.a. sækkepibespil, dans, hammerkast, tovtrækning og pælekast. Specielt pælekast var vi meget imponeret over, da pælene er ca. 6 meter lange og vejer omkring 80 kg! Pælen skal kastes så den drejer om egen akse, og lander så tæt på en lige linje fra kasteren som muligt. Imponerende og sjov disciplin.

Highland games finder sted i forskellige byer i Skotland over hele sommeren - typisk fra begyndelsen af maj til midten af september. Udover at det er en ret underholdende dag, får I også indblik i den skotske, traditionsrige historie og kultur. At se de forskellige klaner dyste mod hinanden på venskabeligt plan er en sjov oplevelse.

ANBEFALET AF HANNE T, REJSE SPECIALIST I LYNGBY

Snyd ikke jer selv for denne sjove oplevelse, hvor følelsen af at være til en stor byfest er fantastisk. Vi var super heldige med vejret da vi oplevede Highland games i Pitlochry, og det var en kæmpe oplevelse for os alle.

Kort

Vis på kort

Oplev Skotland - Skab din egen historie