Talisker Distillery

modsætningsfulde smagsoplevelser

Skye er et virkelig magisk sted. Den forblæste og klippefyldte ø er den største af de Indre Hebrider og byder på nogle af Skotlands mest ikoniske landskaber. Uanset om I er på en dagstur eller bliver på øen et par dage, har øen utallige måder at fortrylle jer på, med sine bjergkæder, milevide dramatisk kystlinjer og fængslende historie. Her skal man lade sin fornemmelse for eventur få frit spil. 

Og Talisker fanger netop øens ånd perfekt. Påtrængende med sin berømte røgede aroma og smag med overraskende undertoner af sort peber og alligevel afrundet med en glat og behagelig finish, gør Talisker til en herlig modsætningsfuld oplevelse. Den let saltede, røgede smag kommer fra den spagnum der anvendes til maltning af byggen, ligesom vandet er sivet gennem metertykke lag spagnum på sin vej til destilleriet. Og ikke mindst lagringen i de store fade tæt på den salte havluft  giver Talisker sin helt specielle smag.

 

 

Inspiration

Fra Skye's forblæste kyst

Talisker ligger i Carbost på Isle of Skye's vestkyst, på halvøen Minginish ud til Loch Harport, der ikke er en sø men en fjord direkte ud til Atlanterhavet. I 1825 købte Hugh MacAskill of Eigg Talisker House og nordsiden af halvøen og fem år senere havde han og hans bror bygget det, der skulle blive et af verdens mest populære destillerier. Og allerede i 1898 var Talisker do også blandt de bedst sælgende maltwhisky'er i Storbritannien.  

Destilleriet er åbent næsten hver dag året rundt og der tilbydes forskellige ture: "Talisker Classic Distillery Tour" tager ca. 45 min. og slutter med en herlige smagsprøve,  "Talisker Flight" tager halvanden time  og afsluttes med smagsprøver på på forskelige Talisker Single Malt og endelig er der turen for kendere "Talisker Tasting Tour", der varer 2 timer og afsluttes med en guidet smagning af fem forskellige Talisker. Slàinte!

Kort

Vis på kort