The Scotch Whisky Experience

En rejse ind i skotsk whisky

En af Edinburghs bedste oplevelser, i hvert fald hvis I har bare en lille interesse for whisky, er det prisbelønnede Scotch Whisky Experience, der ligger ved siden af ​​Edinburgh Castle 'øverst' på ​​The Royal Mile. Her kan I komme på en rejse gennem et destilleri, hvor I undervejs oplever hvordan vand, byg og gær bliver til whisky, efterfulgt at et besøg i Diageo Claive Vidiz Scotch Whisky Collection, verdens største samling skotsk whisky med næsten 3.500 forskellige flasker udstillet under de smukke glashvælvinger.

Scotch Whisky Experience tilbyder forskellige ture, hvor I kan udforske Skotlands fem whiskyproducerende regioner og lære, hvordan geografi og vejr tilsammen skaber unikke regionale karaktertræk, aromaer og smage, inden turen naturligvis afsluttes med en 'nosing' og en lille smagsprøve. Her findes også en specialiseret whiskybar og en butik, hvor I kan købe over 450 forskellige skotske maltwhiskyer, deriblandt flere særudgaver og sjældne whiskyer. Læs mere på www.scotchwhiskyexperience.co.uk

Scotch Whisky Experience lokker også med den prisbelønnede Amber Restaurant, som kan besøges uafhængigt af Scotch Whisky Experience, og hvor David Neave, en af ​​Skotlands bedste kokke, har designet spændende og prisfornuftige menuer.

 

 

Inspiration

Fordybelse for alle

The Scotch Whisky Experience tilbyder forskellige ture og arrangementer for whisky-elskere, f.eks "The taste of Scotland", et tre-timers arrangement, der inkluderer en "Traditionel Scotish Tasting Menu" i Amber Restaurant eller "The Morning Masterclass", hvor man kan lære en masse om smage og aromaer. Men ud over disse mere specielle arrangementer tilbyder The Scotch Whisky Experience også flere almindelige rundvisninger: 

The Silver Whisky Tour - for begyndere
En tur rundt i en whiskytønde gennem produktion og lagring, introduktion til skotske whisky-aomaer, en guidet smagning, et besøg i whiskysamlingen og et krystelsmageglas som afskedsgave. Turen tager ca. en time og koster fra ca. 17 £.

The Gold Whisky Tour - for kendere
Alt fra The Silver Tour + et års medlemskab af Scotch Whisky Appreciation Society. en smagebakke med 4 forskellige maltwhiskyer med 'tasting notes', adgang 2 for 1 på The Golden Tour i løbet af medlemsåret samt rabat i baren og butikken. Turen tager ca. 75 min. og koster fra ca. 30 £

The Platinum Whisky Tour - whiskyelskerens drøm
En tur rundt i en whiskytønde gennem produktion og lagring, introduktion til skotske whisky-aomaer, en guidet smagning af 5 forskellige og modsætningsfyldte maltwhiskyer, udvidet besøg i whiskysamlingen og et krystelsmageglas som afskedsgave. Turen tager ca. halvanden time og koster fra ca. 40 £.

Kort

Vis på kort