Bjergbyen Valldemossa

Komponisternes by

Valldemossa er et eksklusivt lille paradis, hvis charme er svær at matche. Cremefarvet og fin ligger den omgivet af frodige bjergskråninger med farverige smågader og fine småbutikker.Byen Valdemossa, der gennem tiderne har forandret sig meget lidt, har navn efter en arabisk fyrste ved navn Mussa, der herskede over området i 1200-tallet., Valldemossa kom for alvor på verdenskortet, da komponisten Frédéric Chopin, sammen med veninden George Sand, valgte at tilbringe vinteren 1838-1839 i byen. Siden har Valldemossa levet af at sælge historien om Chopin, og en af byens hovedattraktioner er da også klosteret, hvor det berømte par boede.

Valdemossa er en af de smukkest landsbyer på Mallorca. Med snævre gader og huse bygget af de lyse sten, kan I her opleve en fredsommelig og rolig stemning, blot I kommer få skridt væk fra centrum. Her er det en gammel tradition, at mange huse har religiøse symboler på de smukke navneskilte ved indgangsdøren.

Byens mest bemærkelsesværdige bygning er det gamle kloster, Real Cartuja, der absolut også er et besøg værd med det gamle apotek og kunstmuseet med billeder af Picasso, Miro og Juli Ramis. Og så naturligvis Chopin's celle.

Kort

Vis på kort