Byen Hondarribia med de farverige altaner

På grænsen til Frankrig

Hondarribia er den nordligste spanske grænseby mod Frankrig, hvor udløbet af floden Bidasoa skiller mod byen Hendaye på den franske side. Denne placering har gennem årene placeret Hondarribia på en udsat position i kampe om herredømmet over denne vigtige by og dens placering. Siden 1400-tallet har der med regelmæssige mellemrum været kampe om byen og senest i Slaget ved Fuenterrabía – det spanske navn for stedet med byen fæstning - i 1794, hvor den franske revolutionshær indtog byen og herefter sprængte den del af muren, der vendte mod Frankrig, i luften.

I dag har freden sænket sig over byen, der heldigvis har en velbevaret gammel bydel med smukke baskiske huse med træbalkoner malet i et utal af farver og ofte udsmykket med blomster. Byen er også fyldt med utallige restauranter og barer, hvor I kan nyde noget af den bedste gastronomi i Baskerlandet.

På jeres tur rundt i byen, så skal i lægge vejen gennem Marinakvarteret, hvor I på gågaden San Pedro Kaleo kan nyde byen fra et af de mange spisesteder.

Kort

Vis på kort