Byen Segovia - en af de ældste byer i Spanien

En by anerkendt som unesco verdensarv

Den gamle del af Segovia by er anerkendt som UNESCO verdensarv, men som om det ikke var nok, har byen tillige to andre bygninger, der nævnes på listen – den romerske akvædukt og katedralen.

Byen er anerkendt for at afspejle den sociale struktur, der fandtes her i middelalderen, hvor de senere stridende trossamfund levede og arbejdede side om side. Her finder I det gamle jødiske kvarter Calle de la Judería Vieja, hvor det mosaiske trossamfund holdt til indtil de senere blev fordrevet af de kristne, og lige udenfor byens mure finder I den gamle jødiske kirkegård El Pinarillo. Bymuren måler fortsat mere end 3 kilometer, og 3 ud af de oprindeligt 5 byporte står stadig.

Den gamle by er fortsat – men kun delvist – omgivet af en beskyttende bymur, og indenfor den finder I palæer, huse med gårdhaver, et utal af kirker, men mest imponerende er den 2.000 år gamle romerske akvædukt. Den går bogstavelig talt lige gennem byen, og blev naturligvis anvendt til at transportere vand fra de nærliggende bjerge til romerske bebyggelser.

Segovias gamle katedral, der et af de sidste eksempler på kirkebyggerier i den skala udført i gotik stil, ligger centralt i byen, så når I slentrer rundt på opdagelse her, så kan I ikke undgå at støde på den. Katedralen udgør et markant højdepunkt i Segovia silhuet side om side med Alcázar-fæstningen. Her finder I en borg og et slot i samme bygning, der i århundreder har huset kongerne af Kastillien.

Kort

Vis på kort