Smukke Ávila med bymur

2,5 kilometer bymur med 82 tårne og 9 byporte

Byen Ávilas historie går tilbage til det 11. århundrede og er en følge af fordrivelsen af maurerne og Alfonso VI's generobring af Toledo i 1085. Her i grænseområdet blev der etableret en række befæstede byer, som skulle fastholde de erobrede områder på kristne hænder, og befæstningen af Ávila har i den lange tid skiftet formål fra en nødvendighed til en attraktion.

Ávila er helt omkranset af den oprindelige mur med en samlet længde på lige over 2,5 kilometer, og undervejs er anlagt 82 halvcirkelformede fæstningstårne og 9 byporte. Et imponerende bygningsværk, der er det mest komplette fæstningsværk i Spanien og selv om en del er genopbygget i 1200-tallet giver det en fantastisk og unik ramme om byen.

Hele Ávila by med bymur og kirker er erklæret UNESCO verdensarv som eksempel på en befæstet by fra middelalderen, hvis omgivende mure er fuldt intakte, og de udgør en samlet helhed med hensyn til form, udtryk, beliggenhed og omgivelser.

Tag en tur rundt om byen på bymuren, der er tilgængelig på lange stræk, da I herved både får et overblik over og ned i byen samt byens mange historiske bygninger.

Kort

Vis på kort