Gijón - byen ved Biscayen

Hovedbyen på Costa Verde

Den gamle havneby Gijón er med 275.000 indbyggere den største by i Asturien og betragtes med rette som Costa Verdes hovedstad.

Byen blev svært ramt under den spanske borgerkrig, hvorfor en stor del af byen fremstår funktionel og moderne. Men der er fortsat charme at finde i den historiske gamle bydel Cimadevilla, der ligger på en lille halvø, der adskiller byen fra den nærliggende strand Playa de San Lorenzo mod øst. Den fine sandstrand strækker sig over en kilometers længde i en bred bue mellem den gamle bydel i vest og til mundingen af Río Piles i øst.

I den gamle bydel finder I en labyrint af gyder og små torve barer og restauranter, hvor der om aftenen er godt besøgt af byens borgere. Her finder I pladserne Plaza del Marqués, Plaza Mayor og Plazuela de Jovellanos.

Parque de Cerro er anlagt ud mod vandet på ruinerne af de tidligere befæstningsanlæg. Her finder I rester af de beskyttelsesrum, der blev bygget for at beskytte byens borgere mode den tyske Condor-legions bombeangreb under den spanske borgerkrig i 1936. Og længst ude på kanten af klippen finder I byens vartegn i form af skulpturen Elogio del Horizonte, der er udført af den baskiske kunstner Eduardo Chillida.

Kort

Vis på kort