Det spanske Baskerland for livsnydere

9 dages kør-selv-ferie rundt om og i baskerlandet

 

Baskerlandet er kendt for sin stærke selvstændighedsfølelse, der går helt tilbage til 1100-tallet, hvor området fik selvstyre og specielle rettigheder overfor den spanske konge. Selvstyret blev ophævet i 1876 og siden da har den lokale selvforståelse blomstret og kan ses i mærkes i regionens byer – og ikke mindst i det historiske minde Guernica. På kør-selv-turen kommer I gennem Baskerlandet og de omliggende regioner, hvor I møder alt fra vinområder som Rioja, UNECO-natur ved Det Kantabriske Hav, Caminoen, kendte byer som Bilbao og Pamplona og de ukendte som Laguardia og Santillana del Mar samt de fascinerende karstområder med forhistoriske hulemalerier.

 

Overnatningerne på denne tur er lagt på Parador hoteller eller andre unikke overnatningssteder, så I her kan slappe af og nyde jeres ophold på smukke og historiske steder i Baskerlandet og det nordvestlige Spanien.

Fra 12.576 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 8 nætter samt 9 dages billeje

Rejseperiode: 
Marts - oktober.
Vi anbefaler maj - september.

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
750 km

1.951 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Bilbao lufthavn - Bilbao (13 km)

Vel ankommen til Bilbao lufthavn anbefaler vi, at I tager en taxa fra lufthavnen direkte til jeres hotel. Turen er kun lige over 10 kilometer og tager godt 15 minutters tid, hvorefter I kan nyde opholdet i byen uden at tænke på parkering og omkostninger til billeje. 

Men vælger I at hente jeres udlejningsbil allerede i dag, så er der parkering på jeres hotel, og så sparer I tiden med at hente den, når I drager ud af Bilbao.

Vel ankommet til hotellet checker I ind, og så har I resten af dagen til at gøre jer bekendt med Bilbao.

Overnatning på Hotel Vincci Consulado de Bilbao

Bilbao

Hele dagen er sat af til at gå på oplevelse i byen Bilbao, hvor et besøg i Guggenheim Museet er svært at komme udenom. Guggenheim ligger bogstavelig lige ved siden af jeres hotel, så fra hotellet og på vej til museet kan I nyde Gehrys arkitektur, der gør Guggenheim museet til noget helt specielt.

Den øvrige del af dagen kan I anvende til at slentre rundt og nyde Bilbao - eller skal hele dagen stå på kultur, så er et eftermiddagsbesøg på Museo de Bellas Artes en god mulighed.

Overnatning på Hotel Vincci Consulado de Bilbao

Bilbao - Guernica - San Sebastian (150 km)

Hvis I tog jeres udlejningsbil med ved ankomsten til Bilbao lufthavn, så starter I fra morgenstunden direkte fra hotellet, og hvis ikke så læg vejen rundt om AVIS i Bilbao og hent jeres udlejningsbil.

Første stop på dagens tur mod San Sebastian er et af de mere dystre kapitler i den spanske og baskiske historie. Guernica er et i dag levende mindesmærke over krigens unødvendighed og de rædsler, som altid følger med. Guernica er i dag genopbygget, men det var her et af de markante terrorkapitler under den spanske borgerkrig fandt sted, da den republikanske side i 1937 beordrede den civile by bombet. I byen kan I se en kakkelversion af Picassos berømte maleri, der har udødeliggjort begivenheden.

Efter dette besøg er der brug for frisk luft, så kør langs kysten til fiskerbyen Getaria, der ligger på kanten af Det Kantabriske Hav. Tag en slentetur rundt i byen, og meget naturligt vil I ende ved havnen, hvor en cafe eller restaurant måske kan friste med frokost.

Vel ankommen til San Sebastian checker I ind på jeres hotel, hvorefter I fx kan tage en tur langs La Concha-bugten ved siden af bjergene Urgull og Igueldo. San Sebastián er synonymt med godt køkken, så find en cafe eller bar, hvor I kan nyde et glas spansk vin sammen med pintxos - den lokale version af tapas - eller benyt lejligheden til at gå fra bar til bar, så I prøver pintxos flere steder.

 

Sweetspot - Itzurun Beach

 

Overnatning på Hotel Zenit Convento san Martin i San Sebastian

San Sebastian

San Sebastian har en perfekt placering ved en smuk bugt og en skøn strand mod Det Kantabriske Hav. På landsiden er byen præget af flotte boulevarder med imponerende art noveau bygninger, der afspejler byen velstand fra slutningen af 1900-tallet. Så uanset hvor I vender jer er der masser af muligheder til dagen. Er I til at slappe af ved bugten er her strand, afslapning og barer indenfor gåafstand, og vil I opleve byens storslåethed, så kan vi anbefale en slentretur på boulevarderne.

Byen er også et gastronomisk eldorado med et baskisk køkken baseret på alt godt fra havet kombineret med alt hvad de lokale markeder tilbyder. Så måske kan I i løbet af dagen finde det sted, hvor I vil nyde det lokale køkken til aften.

Overnatning på Hotel Zenit Convento san Martin i San Sebastian

San Sebastian - Hondarribia - Pamplona (82 km)

Start dagen med en korte tur på blot 30 minutter til den spanske grænseby Hondarribia. Her kan I både opleve den smukke gamle bydel med smukke huse med farverige træbalkoner, men også hvad det betyder for en by at have været midtpunkt i en lang række grænsekonflikter. 

Fortsæt mod syd ind i landet, hvor dagens endemål er Pamplona, der både er et stille stop på en af pilgrimsruterne mod Santiago de Compostela, men også det larmende midtpunkt for de årlige tyrevæddeløb.

I bor midt på byens centrale torv, der er et perfekt udgangspunkt for at opleve byen og ikke mindst at finde et godt spisested til aften.

Overnatning på Gran Hotel la Perla i Pamplona

Pamplona - Laguardia - Santo Domingo de la Calzada (144 km)

Fra Pamplona går turen videre mod syd og ind i landet, hvor det står på middelalderbyer, historie og Spaniens bedst kendte vinområde - en bedre kombination findes ikke.

Laguardia er et godt eksempel på en af de mere ukendte byer i området, som tiltrækker lokale og turister til de stille begivenheder, som fx en vandring på Caminoen. Laguardia er en by, der hviler i sig selv omgivet af milevide vinmarker lige midt i Rioja området.

Nyd dagens oplevelser og slut den af i den lille perle Santo Domingo de la Calzada på byens Parador.

Overnatning på Parador de Santo Domingo de la Calzada

Santo Domingo de la Calzada - Santillana del Mar (190 km)

Dagens tur går fra en charmerende by til en endnu mere charmerende by.

I skal til hvad der ofte betegnes som den smukkeste by i Spanien, hvor I både skal bo og besøge de fascinerende hulemalerier i Almira grotten lige udenfor byen.

På vejen nordpå mod kysten har I mulighed for at besøge San Bernabé Grotterne, der er det største område med grotter på den spanske halvø. Her er mere end 100 km med grotter, og vi kan anbefale, at I besøger San Bernabé Grotten, som har et smukt udsmykket 400 meter langt galleri.

Dagens tur ender i Santillana del Mar, hvor I skal bo på den lokale 4-stjernede Parador.

Overnatning på Parador de Santillana Gil Blas i Santillana del Mar

Santillana del Mar - udflugt til Santander eller Llanes

Med udgangspunkt i Santillana del Mar har I flere muligheder for at tilbringe dagen på vidt forskellige steder.

Nåede I ikke at besøge og se hulemalerierne i Altamira grotten i går, så har I lejligheden nu i en kort afstand fra jeres Parador. Vil I opleve kysten mod Det Kantabriske Hav, så kan I har I to muligheder - mod vest den stille by med det mexicanske islæt Llanes eller regionens hovedstad Santander med det tidliger kongepalads Pacalio de la Magdalena.

Alle tre rigtige gode muligheder for en spændende og oplevelsesrig dag.

Overnatning på Parador de Santillana Gil Blas i Santillana del Mar

Santillana de Mar - afrejse Bilbao Lufthavn (140 km)

I dag går det hjemad efter en lang spændende tur i Baskerlandet, så vejen går tilbage til lufthavnen i Bilbao, hvor I efter at have afleveret jeres udlejningsbil fortsætter med fly mod Danmark.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 12.576 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet København-Bilbao retur
 • 8 overnatninger på Parador eller andre unikke hoteller
 • 9 dages billeje gruppe D
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

 Om rejsen 

 • 2 overnatninger på Hotel Vincci Consulada de Bilbao
 • 2 overnatninger på Hotel Zenit Convento San Martin i San Sebastian
 • 1 overnatning på Gran Hotel la Perla i Pamplona
 • 1 overnatning på Parador de Santo Domingo de la Calzada
 • 2 overnatninger på Parador de Santillana Gil Blas i Santillana del Mar

Ekstra oplevelser

Turen kan også køres omvendte, eller I kan vælge en eller flere overnatninger undervejs samt kombinere med en ekstra badeferie.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011