Grotten Coves de Campanet

En af de mere ukendte grotter på mallorca

Drømmer du om en rustik, afslappet og uhyre interessant naturoplevelse på Mallorca? Så skal du forbi grotten Coves de Campanet, der ligger i Mont Sant Michel ved foden af Tramuntana-bjergene i det nordvestlige Mallorca; en dal, der indeholder alt den charme, det "gemte" Mallorca har at byde på. 50 meter nede i underverdenen åbner sig en forunderlig verden.

Turen rundt i den godt 400 meter lange drypstenshule er mere afslappet, end de mere turistede grotter på den østlige del af Mallorca. Cuevas de Campanet er nemlig langt mere naturlig og autentisk uden kulørte lamper eller musik. Det er en naturoplevelse, du ikke må gå glip af på din kør-selv-ferie på Mallorca

Eventyrlige underverden

Den guidede tur gennem grotterne tager ca. 40 min. og tager jer gennem forskellige 'gallerier' og kamre, flere med små søer af regnvand. I alt er turen under jorden ca. 400 m, hvor I passerer kamre med so eksotiske navne som Jomfru Maria's Kapel, det Fortryllede Slot, det Musikalske Vandfald og den Hvide Elefant. Undervej udspiller sig fantastiske scenerier med stalagkitter og stalagmitter i et forunderlige farvespil.

Historien om grotten er så skøn som grotten selv. Helt tilfældigt blev Cuevas de Campanet opdaget i 1945, da bonden, der ejede jorden, ville grave en brønd. Under jorden fandt han dette naturlige vidunder med de underjordiske stalakitter og stalagmitter.

Vandfaldene ved Ses Font Ufanes

Rundt om hulerne ligger området Ses Font Ufanes. Små vandfald og kilder dukker op i området rundt om hulerne og vendet herfra løber ud i det lille vandløb Sa Pobla og videre ned S'Albufera naturreservatet på Mallorca's nordkyst.

Kort

Vis på kort

Oplev Mallorca - skab din egen historie