Halvøen Formentor

Mallorcas smukkeste køretur

Tramuntana-bjergkæden ender og Middelhavet omgiver dig. Vinde fra Afrika, Alperne, havet og det spanske fastland mødes på halvøen Formentor. Her på Mallorcas nordligste punkt tårner et fyrtår på kanten af en klippe til Middelhavet og venter jer med den smukkeste udsigt. Herfra har du udsigt til Menorca i øst, Alcudia i syd og næsten 360 graders udsigt over det azurblå hav, så langt øjet rækker. På halvøen Formentor finder du også nogle af Mallorcas smukkeste strande, og køreturen herud krydrer din kør-selv-ferie på Mallorca med en af de mest spektakulære og adrenalinfremkaldende ruter i verden.

Inspiration

En af verdens smukkeste ruter

Køreturen til fyrtårnet på spidsen af Formentor er virkelig smuk. Fra feriebyen Port de Pollenca venter dig ca. 20 km kørsel ad smalle snoede veje i bjergrigt terræn med udsigt over den barske natur og det krystalblå Middelhav. Pladsen på den smalle vej er trang, så mens du automatisk kommer til at kaste øjnene på den kilometerlange bjergtagende udsigt, skal du også holde øje med cyklister, der valfarter hertil, og geder, der i tide og utide løber over vejen. Undervejs på ruten kan du nyde de fantastiske omgivelser uden forstyrrelser ved at stoppe på de mange udkigsposter, bl.a. ved Mirador de Sa Creueta. Den scenariske køretur til spidsen af Formentor er en køretur, du drømmer om.

De fantastiske strande på Formentor

Ude på spidsen af Formentor befinder du dig 200 meter over havet, hvorfor det er umuligt at tage en forfriskende dukkert. Men på ruten herud kommer du forbi flere skønne strande, fra stenstrande til sandstrande, der ligger i de små bugter. Fælles for dem er, at du er omgivet af et bjergtagende terræn med skov og klipper og det blå hav. Blandt andre strande kan nævnes Cala Fiquera, Cala Murta og Cala Pi de la Posada. Ved sidstnævnte ligger Cala Formentor, der er en næsten kilometer lang sandstrand med turkisblåt vand. En børnevenlig strand, der i bugten ligger beskyttet mod bølger.


"Den sceniske køretur til spidsen af formentor er en køretur, du drømmer om - kør tidligt på dagen, så du kommer før de andre. så har du god tid til at nyde omgivelserne"

- Mogens Christensen, Europa-specialist og produktchef i Lyngby


Kort

Vis på kort