Museo Casas de Muñecas i Malaga

Spaniens eneste dukkemuseum

Dukkehuse kan fortælle Spaniens historie og lige ved siden af Picasso-museet ligger Spaniens eneste dukkemuseum. Museo Casas de Muñecas er særligt, fordi det gennem cirka 50 dukkehuse viser, hvordan Spanien så ud tidligere. Der er en ting, der står helt klart. Havde det ikke været for Voria Harras, havde Museo Casas de Muñecas ikke eksisteret.

Hele den overvældende samling af antikke dukker, dukkehuse og miniature møbler fra det 18. århundrede og frem er samlet gennem mange år af Voria Harras, der også har brugt utallige timer på at restaurere alle disse små perler fra fortiden. Voria Harras har tidligere sendt sin udstilling rundt i Spanien, men det sled for hårdt på de antikke genstande. Derfor slog hun sig i 1998 fast ned med sin udstilling i Malagas historiske centrum – lige over for Picassos fødehjem.

50 andalusiske huse

Museet har cirka 50 håndlavede og unikke dukkehuse, der viser Spaniens forskellige perioder. Det ældste er et hus fra byen Cadiz. Museet har huse fra mange andre spanske byer for eksempel: Granada, Madrid, Sanlucar de Barrameda, Cordoba, Asturias, Palma de Mallorca og Valencia. Hvert hus fortæller en historie – og historien er beskrevet på både spansk og engelsk.

Møblerne i de forskellige huse er selvfølgelig fra præcis den samme periode. Særligt spændende er den andalusiske kollektion fra 19. århundrede, samt de huse, der stammer fra dengang dukkehuse var højeste mode blandt det europæiske aristokrati. Mange af disse er sande mesterværker, hvor møblerne er fremstillet som små kopier af den tids virkelige verden. Udover dukkehusene er der også en samling af dukker, hvoraf mange bærer traditionelt andalusiske tøj.

Museo Casas de Muñecas holder til i en barok bygning fra det 18. århundrede midt i Malagas historiske centrum. Udstillingen er på første sal, mens der i stueetagen er en butik, der sælger reproduktioner af de originale dukkehuse.

Kort

Vis på kort