Alcazaba-fæstningen i Malaga

Oplev arabisk mystik midt i storbyen

Midt i Malagas travle storbystemning findes der et hjørne fyldt med arabisk mystik, snoede stier og frodige haver. Med et trylleslag træder I ud af storbyens larm og ind i en mellemøstlig labyrint, som var I med i Tusind og én Nats eventyr. Vi taler naturligvis om den mere end 1000 år gamle mauriske fæstning, Alcazaba, der ligger nedenfor Gibralfaro-borgen. Med en fortryllende blanding af historie, vidunderlig arkitektur og fantastisk udsigt er Alcazaba et must see kør-selv-ferien i Andalusien.

 

Inspiration

Besøg Malagas smukkeste seværdighed

Stierne er opadgående, snoede og brostensbelagte. Duften af farverige appelsintræer omslutter jer. Den rislende lyd af mageløse fontæner og små bassiner og de eventyrlige rum med buede hvælvinger, kakler og søjler bringer jer med et tilbage i tiden. Og går I helt op på toppen i den gamle maurerborg, får I en enestående udsigt over Malaga.

Ja, i dag emmer det gamle fæstningsværk af eksotisk romantik. Efter vores mening er det Malagas absolut smukkeste seværdighed, selvom den ofte står i skyggen af den mere kendte borg Gibralfaro.

Perfekt værn mod Pirater

Men som så ofte er fortiden knap så romantisk, som vi forestiller os. Den smukke borg var i sin tid nærmere kulisse for drabelige belejringer, end romantiske eventyr. Med udsigt over byen og havet var Alcazaba-fæstningens beliggenhed nemlig perfekt som værn mod pirater.

Det var romerne, der lagde de første sten i det 8. århundrede. Et yderst velbevaret amfiteater, der ligger foran den nuværende maurerborg er dog den eneste vidnesbyrd om romernes tilstedeværelse.

Fra det 11. århundrede var fæstningen i arabiske hænder og bestod af tre ringmure. I dag eksisterer kun de to inderste ringmure, der stadig er imponerende, og resterne af over 100 tårne og tre paladser. 

Der er kun én indgang gennem den inderste ringmur, og det er porten ”Puerta de los Cuartos de Granada”. Herinde finder du blandt andet de tre berømte gårdhaver ”Patio de los Naranjos” (appelsintræer), ”Patio de la Alberca” (svømmepøl) og ”Patio del Aljibe” (cisterne).

Den bedste udsigt ud over Malaga får du fra tårnet “Torre de Maldonaldo”, som er del af fæstningens indre ringmur.

HVORFOR SKAL DU BESØGE ALCAZABA FÆSTNINGEN I MALAGA?

Hvis du vil mærke suset fra fortiden og slentre rundt i solen en dag, så er Alcazaba-fæstningen i Malaga et godt sted at besøge. Udsigten er perfekt, og de frodige haver er uden tvivl fæstningens største trækplaster. Især fra april til juli, når alt blomstrer, er det rigtig flot.

Det eneste minus er, at al information om stedet er på spansk. Du får udleveret et kort, når du betaler entreen, men ellers må du alliere dig med anden rejselitteratur eller bruge fantasien, når du skal forestille dig, hvordan Alcazaba-fæstningen så ud i sin storhedstid.

Det kan betale sig at købe en kombi-billet til Alcazaba og Gribalfaro-slottet. Har du kun tid til en af dem, så vil vi dog klart anbefale at bruge tiden på Alcazaba.

Vil du se mere af hvad Malaga har at byde på af seværdigheder? Se flere af vores anbefalinger her


”Har I stadig gode ben og mod på at se Malaga endnu højere oppe fra, kan I fortsætte op af stien ved siden af hovedindgangen til Alcazaba-fæstningen og videre op til den føniske befæstning Gibralfaro”


Kort

Vis på kort