Alcazaba-fæstningen i Malaga

Arabisk mystik i storbyen

Midt i Malagas travle storbystemning findes der et hjørne fyldt med arabisk mystik, snoede stier og frodige haver. Med et trylleslag træder I ud af storbyens larm og ind i en mellemøstlig labyrint, som var I med i Tusind og én Nats eventyr. Vi taler naturligvis om den mere end 1000 år gamle mauriske fæstning, Alcazaba. Selvom stierne er opadgående, snoede og brostensbelagte, belønnes I undervejs med duften af farverige appelsintræer, den rislende lyd af mageløse fontæner, små bassiner og eventyrlige rum med buede hvælvinger, kakler og søjler. Og går I helt op på toppen i den gamle maurerborg, får I en enestående udsigt over Malaga. Alcazaba er must see på kør-selv-ferien eller rundrejsen i Andalusien. 

 

inspiration

Perfekt værn mod pirater

Med udsigt over byen og havet var Alcazaba-fæstningens beliggenhed perfekt som værn mod pirater - og det var romerne, der lagde de første sten i det 8. århundrede. Et yderst velbevaret amfiteater, der ligger foran den nuværende maurerborg er dog den eneste vidnesbyrd om romernes tilstedeværelse. Fra det 11. århundrede var fæstningen i arabiske hænder og bestod af tre ringmure, hvoraf den yderste var en del af byens volde. I dag eksisterer kun de to inderste ringmure, der stadig er imponerende, og resterne af over 100 tårne og tre paladser. Der er kun én indgang gennem den inderste ringmur, og det er porten ”Puerta de los Cuartos de Granada”. Herinde finder du blandt andet de tre berømte gårdhaver ”Patio de los Naranjos” (appelsintræer), ”Patio de la Alberca” (svømmepøl) og ”Patio del Aljibe” (cisterne). Den bedste udsigt ud over Malaga får du fra tårnet “Torre de Maldonaldo”, som er del af fæstningens indre ringmur.

HVORFOR SKAL DU BESØGE ALCAZABA FÆSTNINGEN I MALAGA?

Hvis du vil mærke suset fra fortiden og slentre rundt i solen en dag, så er Alcazaba fæstningen i Malaga et godt sted at besøge. Udsigten er perfekt, og de frodige haver er uden tvivl fæstningens største trækplaster. Især fra april til juli, når alt blomstrer, er det rigtig flot. Det eneste minus er, at al information om stedet er på spansk. Du får udleveret et kort, når du betaler entreen, men ellers må du alliere dig med anden rejselitteratur eller bruge fantasien, når du skal forestille dig, hvordan Alcazaba fæstningen så ud i sin storhedstid.


”Har I stadig gode ben og mod på at se Malaga endnu højere oppe fra, kan I fortsætte op af stien ved siden af hovedindgangen til Alcazaba-fæstningen og videre op til den føniske befæstning Gibralfaro”

- Kristine, rejsespecialist i Lyngby


 

 

Kort

Vis på kort

Oplev Malaga - skab din egen historie