3 fede naturoplevelser på Mallorca

Bjerge, strande og fantastiske udsigter

Bjergene, strandene og fantastiske udsigter. Naturen på Mallorca er noget helt specielt, og det er næsten umuligt at sige, hvad, der er smukkest. På din kør-selv-ferie på Mallorca kan vi stærkt anbefale, at du tager dig god tid til at opleve øens skønne natur. Mange steder på Mallorca bliver du nødt til at stoppe op for at nyde den fantastiske udsigt. Et af stederne er Punta de la Nau på det nordlige Mallorca. Her befinder du dig ca. 200 meter over havets overflade, og stedet har en helt fantastisk udsigt til det azurblå middelhav og den lille klippeø Illa Colomar.

Her er 3 forslag til naturoplevelser, du ikke må gå glip af på Mallorca

Inspiration

1. Tilbring en dag i nationalparken

Der er flere nationalparker på Mallorca. På det nordlige Mallorca, nær Alcudia, finder du nationalparken S’Albufera. I S’Albufera kommer du helt tæt på Mallorcas natur. Nationalparken er et vådområde med et rigt fugleliv. I S’Albufera kan du sagtens bruge en hel dag med vandreture, picnic og hygge.

Nationalparken har også et lille museum, hvor du kan orientere dig om, hvad der sker. På det sydlige Mallorca nær byen Santanyí finder du nationalparken Parc Natural Mondragó. Også her finder du et rigt fugleliv, og med flere vandreruter kommer du helt tæt på Mallorcas natur. Parc Natural Mondragó er også kendt for sine flotte strande med hvidt, fint sand, der indbyder til en afkølende dukkert.

Masser af oplevelser for børn
Har hele familien, både store og små, lyst til at opleve Mallorcas natur, kan det anbefales at besøge naturparken La Reserva. Her er masser af aktiviteter for børn, dyr der kan klappes og afmærkede vandreruter. I naturparken La Reserva kommer hele familien ud i naturen og morer sig sammen.

Ud for havnebyen Sant Elm på Mallorcas vestkyst finder du den ubeboede ø Sa Dragonera, der er en naturpark. Her er en smuk natur, et rigt dyreliv og masser af muligheder for vandreture.

2. Dyk ned i drypstenshuler og Grotter

Mallorca er kendt for sine mange grotter og drypstenshuler. Faktisk er der mere end 300 grotter og drypstenshuler fordelt på øen med spændende underjordiske landskaber. Nede i grotterne får man følelsen af at være et sted mellem helvede og paradis, for her er klamt, mørkt og fugtigt, men grotterne er ufatteligt fascinerende. Det er nærmest som et eventyrland, når du bevæger dig rundt blandt de forskellige drypstensformationer, der forestiller bjerge, iskrystaller eller noget tredje. Kun fantasien sætter grænser.

De mest kendte grotter på Mallorca er Cuevas del Drach, Cuevas del Hams og Cuevas de Arta, som kan opleves på østkysten, mens Cuevas de Campanet, for foden af Tramuntana-bjergene, er mindre turistet.

3. Bjergkæden Serra de Tramuntana

Hvis du virkelig skal opleve Mallorcas alsidige natur skal du køre en tur i Serra de Tramuntana-bjergene på øens vestkyst. Her snor små veje sig gennem bjergene, så du skal holde tungen lige i munden. Overalt er der mandel- og oliventræer, og flere steder bliver du nødt til at stoppe op for at nyde udsigten til havet. Det højeste bjerg i Serra de Tramuntana bjergkæden er Puig Major, der er 1.455 meter højt og indbyder til endnu flere smukke udsigter.

Kort

Vis på kort