La Rambla og Rambla del Raval i Barcelona

Tidligere flodleje nu brusende menneskeflod

Fodgængerboulevardens med de mange aviskiosker, blomsterbutikker og fuglehandlere er en fest for øjnene. En tur op og ned ad Ramblaen, der er den mest emblematiske gade i Barcelona, går nemlig ud på at se og blive set. Når du besøger Ramblaen på din ferie i Barcelona, kan du lade dig underholde af gadeskuespillere, hvis repertoire strækker sig fra imitationer af fodboldkunstneren Ronaldinho til en "levende statue" af Marilyn Monroe, der laver trutmund og kokette skørteløft, når du fodrer hende med en mønt.

Ramblaen i Barcelona, der oprindeligt var et flodleje, er i dag en brusende menneskeflod med fornøjelsessyge turister, travle Hugo Boss klædte forretningsfolk, ludere, lommetyve, excentriske ekshibitionister og helt almindelige husmødre på vej til Boqueria markedet. Ramblaen er et must for de fleste på en ferie i Barcelona.

En anden slags rambla

I den sydlige del af Ramblaen finder du El Raval, hvor du om dagen kan opleve en spændende blanding af gamle kultbarer, multietnisk befolkede boligkaréer, butikker med alt fra indiske krydderier til marokkansk tøjmode, tattoo-værksteder samt hele gader dedikeret til den dystre, men også lidt humoristiske, goth-mode. Enkelte trendy café-restauranter er tillige dukket op i den spraglede bydel.

Siden OL i 1992 har myndighederne systematisk tyndet ud i de mest hærgede boligblokke i El Raval og skabt små oaser af lys, luft og kulturtilbud. På din ferie kan du opleve et af bedste eksempler på dette - den forholdsvis nyanlagte forgængerpromenade, Rambla del Raval, er blevet et fristed med fortovsrestauranter, friluftskoncerter, markedsboder, palmer og en kæmpestor katteskulptur af colombianeren Fernando Botero.

Kort

Vis på kort