Santa Iglesia Catedral Basílica Metropolitana de Santa María de Burgos

Det tog 500 år at bygge katedralen

Den vigtigste bygning i Burgos er uden tvivl katedralen, der med sin beliggenhed på byens centrale torv Plaza Rey San Fernando, placerer sig markant i byen. Stedet har været bebygget med religiøse bygninger fra et romersk tempel til den nuværende katedral, der blev påbegyndt i 1200-tallet. Byggetiden løb over 500 år, så derfor er katedralen opført i forskellige stilarter, hvor den gotiske er dominerende, men der er også dekorative elementer med baggrund fra renæssance og barok tiden. Den gotiske stil gotisk stil genfindes i de samtidige franske katedraler i Reims og Paris, og i det 13. århundrede foregik byggeriet da også under ledelse af en fransk byggeleder, hvor byggeriet af kirken blev genoptaget efter en pause på næsten 200 år.

Katedralen har det mundrette navn Santa Iglesia Catedral Basílica Metropolitana de Santa Mária de Burgos, og er som angivet helliget til Jomfru Maria. Indretningen af kirken foregik under byens velstandsperiode og er ganske enkelt overdådig. I finder imponerende altertavler belagt med guld og sølv, religiøse kunstskatte og berømte malerier i kirken – og ikke mindst gravstedet for El Cid og hans hustru Doña Jimena

Katedralen blev i 1984 udnævnt som UNESCO verdensarv og er den eneste katedral i Spanien med den udmærkelse som kirke alene. Andre katedraler i Spanien har også denne udmærkelse, men i sammenhæng med den omliggende by.

Kort

Vis på kort