Vandretur på Mallorca

Nyd den smukke natur

Mallorca er med sine høje bjerge, dybe kløfter og klippeformationer det perfekte sted at tage på vandretur. På en vandretur kommer du væk fra turistbyerne og oplever oliventræer, plukker appelsiner direkte fra træet og afkøler fødderne i et forfriskende vandløb. Flere steder på øen finder du gode vandreruter, der er afmærkede med skilte og kort, så du ikke behøver at have en guide med på turen. Vandreturene er af forskellig længde og sværhedsgrad, så der er noget for enhver smag og kondition. Du kan også komme på guidede ture, hvor en lokal guide fortæller dig om naturen på Mallorca. Højsæsonen for vandreture på Mallorca er forår og efterår. Her er det lunt, men ikke for varmt til at opholde sig længere tid i solen.

Inspiration

Mallorcas to bjergkæder

Serra de Tramunta i vest of Serres de Llevant i øst. Begge bjergkæder er fyldt med spændende vandreruter i alle sværhedsgrader og længder. Fælles for dem er, at de begge opfostrer frodige landskaber, som gør vandreruterne til en helt særlig sanseoplevelse. Hvis du har en skjult ornitolog gemt i maven, så tag til naturparken, Parc Natural Mondragó tæt på Santanyí, hvor både plante- og dyrelivet imponerer på vandreruten.

Området omkring Tramuntanabjergene betragtes af mange som Middelhavets smukkeste. Det er også her, du finder Sóllerdalen, hvor mere end 120 kilometer stier fordelt på 25 ruter. Nogle af ruterne er går kun til få hundrede meters højde, hvor andre tager dig helt op i 1.000 meters højde. Det er også i Tramuntana bjergene, der er lavet en vandrerute for blinde vandrere. Vandreruten er afmærket, så den kan følges med blindestok. Sten, grene og andre ujævnheder er ryddet af vejen. Ruten er 1 km lang, og undervejs er der informationstavler med blindskrift. For at opfylde ønsket om sanselige indtryk er der beplantninger ved vandreruten, som dufter og kan berøres med hænderne.

Kort

Vis på kort