Göteborg - storbyen ved vandet

En by fuld af oplevelser

Sveriges næststørste by, Göteborg, med over en halv million indbyggere, ligger smukt ved Göta Älvens udløb i Kattegat. Byen blev grundlagt i 1612, hvor den svenske kong Gustav II Adolf ønskede at anlægge en by efter hollandsk mønster omkring et system af kanaler, så der flere steder var plads til at både kunne sejle helt ind til byen. I dag løber vandet stadig i kanalerne og i de gamle voldgrave i Göteborg. Der er mange ting at lave i byen, hvor det vrimler med hyggelige områder, parker, museer, restauranter og shoppingmuligheder. Blandt de mange museer finder I bl.a. Volvomuseet, hvor I kan blive klogere på Volvo og hele bilimperiets oprindelse.

Kungsportsavenyn, eller Avenyn, som de lokale kalder den, er hovedgaden i Göteborg. Her suser sporvognene forbi butikkerne, som ligger side om side, og sammen med fx Kunsgatan og Haga-kvarteret, udgør de nogle af de områder i Göteborg, som kan friste dit shoppinghjerte. 

Ud for kysten ligger den sydlige del af Göteborg skærgård, med de mange små øer spredt i havet. Fra havnen kan du tage de små færger til de fleste af de største skærgårdsøer, og to af disse er endda er indbyrdes forbundet af broer.

Udvalgte oplevelser i Göteborg

Anbefalet af Christina, Rejsespecialist

Der er så mange muligheder i Göteborg, så sørg for at opleve lidt forskelligt. Tag en tur med en af færgerne og hop på en sporvogn igennem byen.

Kort

Vis på kort