Store Mosse Nationalpark

Højmoser, søer, fyrreskov og rigt fugleliv

Hele nationalparken på ca. 8.000 hektar udgør faktisk Sydsveriges største moseområde. Her er alt fra højmoser, store søer, fyrreskov og et rigt fugle- og dyreliv. Du kan gå på opdagelse langs de mange vandrestier, hvor nogle er via planker, der er nødvendige pga. den sumpede mose. På en vandretur får du den bedste oplevelse af nationalparken.

Du kan fx starte fra informationscenteret ved riksväg 151, Naturum Store Mosse, der giver dig tips og viden om området og andre nationalparker i Sverige. Ruten der er ca. 13 kilometer lang, fører dig rundt om Kävsjön, hvor du kan se mange af parkens fugle. Hele stisystemet er på ca. 40 kilometer, så der er nok at tage sig til. Måske er du heldig at spotte rådyr, grævlinger eller en elg i aftenskumringen.

Fra lappedykker til fiskeørn

Et af parkens trækplastre er de mange fugle. Tæt på informationscenteret er et af parkens 7 fugletårne, hvor du kan være heldig at se alt fra lappedykkere til havørne. Særligt om vinteren er der mange ørne, da de fodres, hvilket du kan følge på et webcam, der er opsat i vintersæsonen.

Kort

Vis på kort