Prag Slot - Pražský hrad

En by i byen

Prags historiske centrum inklusive Slotsområdet blev optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 1992. Det store slotsområde er nærmest en by i byen med kongelige gemakker, store sale, adminitrationsbygninger, håndværkergade og katedral. Slotsområdet troner på en bakke nord for Moldaufloden og er synlig fra det meste af Prag.

Skt. Vitus-katedralen 

I midten af slotsområdet ligger Skt. Vitus-katedralen, der rummer afdøde kejsere i krypten og de tjekkiske kronjuveler i skatkammeret oven over kapellet. Kirkesalen er overvældende flot. Om sommeren er kirkens tårn åbent for besøgende, og herfra har du en fantastisk udsigt over Prag.

Den Gyldne Gade (Zlatá ulicka)

I middelalderen var gadens små huse hjemsted for håndværkere, som ikke havde fået borgerskab i byen. Gadens navn skyldes, at der i middelalderen boede alkymister i gaden, som forgæves forsøgte at fremstille guld. Selveste Franz Kafka har boet i nr. 22. Hvis du vil se førsteudgaver, breve, tegninger og fotografier af Prags berømte bysbarn og forfatter, så skal du besøge Franz Kafka Museum i Malá Strana.

Kort

Vis på kort