Aktiv ferie i Harzen

Kom ud i Harzens smukke natur

Du bliver nok overrasket over de mange muligheder, du har for at komme ud og røre dig, når du rejser til Harzen. Hele året har du masser af aktiviteter at vælge mellem. På søerne kan du windsurfe, sejle og bade. På land kan du tag en vandretur eller hoppe på en mountainbike og udforske Harzen i dit eget tempo. Her er masser af både vandre- og mountainbikestier, der fører dig gennem de dybe skove. Som noget helt særligt, kan du følge det "grønne bånd", som er den tidligere grænse mellem Øst- og Vesttyskland. Området har ligget uberørt hen og nu er her en mangfoldighed af dyre- og planteliv.

Måske er du mere drageflyvning eller en tur ned i en af de mange miner, der ligger i Harzen. Som noget forholdsvis nyt kan du også stå på ski eller køre snescooter, for Harzen er det nordligste bjergområde i Tyskland. Sæsonen med de bedste chancer for sne, er januar til marts. Skal de ømme muskler løsnes op, så skal du unde dig selv et wellnessophold, som Harzen også har et stort udbud af.

Inspiration

ET ELDORADO FOR MOUNTAINBIKERE

Harzen er ubetinget Tysklands bedste mountainbike-område. Her er over 60 forskellige ruter med næsten 2.000 km cykelstrækninger, der varierer i sværhedsgrad fra let til meget vanskelig. Ruterne er afmærket som vi kender det fra skipister: blå, rød og lilla for let, middel og svær med højdemeter på over 1.000 m.

Harzen byder også på 4 spændende bikeparks i Thale, Schulenberg, Hahnenklee og Braunlage. Her kan du tage din mountainbike med op i liften på bjerget og derefter vælge mellem forskellige nedkørsler. I de fleste større byer har du mulighed for at leje mountainbikes, købe udstyr eller få foretaget reparationer, når du rejser til Harzen.

Kort

Vis på kort

Oplev Harzen - skab din egen historie