Baumwipfelpfad Harz

Spadseretur i trætoppene

Midt i Bad Harzburg kurpark, 20 minutters kørsel fra Goslar, venter en højdeoplevelse, der vil underholde familien hele vejen på den 1.000 m lange gangbro i trætoppene. Ikke nok med, at du bliver helt opslugt af den betagende natur, hvor du oplever skoven fra oven, du finder undervejs også 33 oplevelsesstationer, som børnene vil elske, og som på bedste vis forklarer om naturen, dyrelivet og træernes betydning. Det er tilladt at røre, føle, klatre – og lytte. Hvordan genkender du skovens dyrelyde? Det finder du ud af her. 

Når bilen er parkeret ved foden af Burgberg starter turen med en lille gåtur på et par hundrede meter. Herfra begynder opstigningen til trætoppene ad en finurlig spiralformet stålkonstruktion med en svag stigning på 5,8%, hvor alle kan være med. Der er nem adgang med fx kørestol, og småbørnsfamilier kan medbringe klapvogn eller barnevogn. Vel oppe begynder spadsereturen ad gangbroen, der zig-zagger sig mellem de store trækroner i en højde af op til 26 meter. For enden venter der en glasbro, hvor du kan se direkte ned i skoven og rigtig fornemmer højden.

Er I friske til mere vandring, kan I følge en 2,5 km, forholdsvis nem og afmærket vandrerrute til toppen af bjerget. Herfra kan I tage svævebanen Burgberg-Seilbahn ned til dalen igen.  
 

Märchenwald og fly-line

Lige ved siden af BurgBergCenter er der flere aktiviteter for både børn og voksne. I Märchenwald kan børnene hygge sig med eventyrudstillinger fra  bl.a. Tornerose, Snehvide, Hans og Grete, tage en tur med SAFARI-expressen,  eller I kan tage et slag mini-golf. 

For de lidt mere modige, er der fra toppen af Burgberg en flyline ”BaumSchwebeBahn”. Du bliver fastspændt i en sele og tager den 6 minutter lange tur med en fart på maks. 12-15 km i timen.  

Alt i alt skønne naturoplevelser i et andet perspektiv og for alle.  
 

Kort

Vis på kort