Amtsgarten i Halle

udsigt og gamle træer 

"Amtsgarden" ligger direkte ved Burg Giebichenstein Castle og er en af ​​de ældste haver i Halle og omegn. Dets oprindelse går tilbage til barokken. Særlige træk ved haven er de forskellige terrassehaver med forskellige temaer til rhododendron, roser og dekorative blomster. Her kan I stadig finde nogle værdifulde gamle eksemplarer af sjældne træer såsom ginkgo, almindelig tretorn og pagodetræ. Og fra Römerberg kan I nyde I kan nyde en dejlig udsigt over Saale-dalen.

"Amtsgarten" blev anlagt ved bredden af ​​Saale under Burg Giebichenstein (stationen "romansk vej") i 1740 af Johann Christoph Ochs von Ochsenstein som en storslået barok have. Haven blev opdelt af strengt retvinklede akser og veje og udstyret med springvand. Ombygningen af ​​haven, der tidligere stort set var blevet ødelagt af en oversvømmelse af floden Saale blev udført efter 1773 i en naturskøn stil med Goethes have i Weimar som inspiration.

I begyndelsen af ​​det 20. århundrede erhvervede byen Halle både borgen og haven og fik den renoveret fra bunden. Römerbergkuppen blev sprængt, nye stier og trapper blev anlagt. Området med svanedammen "Amtswiese" blev udfyldt og tilplantet med grønt. Temahaver blev skabt på den terrasserede sydlige hældning af Römerberg og udsigtspunktet Römerberg blev gendannet i 1990'erne.

    Kort

    Vis på kort