Augustusburg og Falkenlust slottene i Brühl

Overdådig barok- og rokoko arkitektur i verdensklasse på UNESCOs verdensarvsliste

Interesserer du dig det mindste for arkitektur eller generelt nysgerrig på UNESCO-seværdigheder, så bør du stoppe ved slottene Augustusburg og Falkenlust i Brühl. Det er to smukke- og vigtige eksempler på barok og rokoko arkitektur fra det 18. århundrede. Augustusburg er hovedslottet, der i bund og grund var et jagt- og sommerslot og kun brugt nogle få uger om året. Fra hovedslottet kan du gå via en allé gennem den velplejede barokpark til Falkenlust, der var til mere privat brug.

Slottene blev bygget mellem 1725 og 1768 for ærkebiskoppen og kurfyrsten af Köln, Clemens August af Bayern. Augustusburg slottet er det overdådige med en imponerende trappe med de flotteste vægmalerier, der viser scener fra oldtidens mytologi. Læg også mærke til de mange flot udsmykkede møbler, skulpturer, gobeliner og endnu flere malerier – alt sammen flotte eksempler på barokkunst.

Du kan opleve det på guidede ture, hvor du hører om slottets historie og arkitektur. Falkenlust er mere afdæmpet i det, hvor alt er i en mindre skala, men ikke desto mindre giver begge slotte en ide om den vanvittige prangende livsstil i Europas aristokrati i det 18. århundrede.

Augustusburg og Falkenlust slottene ligger ca. 20 kilometers kørsel syd for Köln.

Kort

Vis på kort