Barokslottet Würzburg Residenz

Besøg UNESCO-verdensarvstedet Würzburg Residenz

Den tidligere bopæl for biskopperne i Würzburg blev bygget mellem 1720 og 1744 og afsluttet i 1780. Barokslottet er en af de vigtigste paladser i Europa og er blevet udpeget som et UNESCO-verdensarvsted i 1981. Det blev designet af den daværende unge og ukendte arkitekt Balthasar Neumann.

Bygningen rummer forbløffende arkitektur fra sin tid – alt fra fransk slotsarkitektur, wienerbarok til den mere religiøse arkitektur, som man kender fra det nordlige Italien. Ejerne var greverne af Schönborn. Næsten alle de kirkelige fyrster fra dette dynasti havde en passion for det at bygge. De påvirkede planlægningen, og kom med gode idéer til bygningsværket gennem deres kreative ideer og store faglige viden.

Besøg Residenz Würzburg, hvis imponerede sale kan tage pusten fra de fleste. På samme måde vil den berømte trappeopgang, som befinder sig under en af tidens smukkeste loftmalerier, med garanti fascinere. Loftmaleriet er for nyligt blevet restaureret, og er malet af den venetianske maler Giovanni Battista Tiepolo. Også en tur gennem paladshaven giver dig mulighed for at nyde både kunst og natur.

I alt kan du besøge 40 fantastiske værelser, som er dekoreret med malerier, gobeliner, møbler og andre skatte fra det 18. århundrede. Desværre blev den kejserlige lejlighed ødelagt under bombeangrebene i 1945. Heldigvis var møblerne og træpanelerne evakueret på forhånd. En restaurering blev afsluttet i 1987, og Würzburg Residenz vendte tilbage til sin tidligere pragt.

Dybt i det indre langt under Residenzen ligger den imponerede store Staatlicher Hofkeller med over 4.500 kvm lagerplads og plads til ca. 600.000 liter.

I samarbejde med:

I samarbejde med rejselandet Tyskland - Germany Travel og partnere

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort