Skønne Bautzen

Lokalhistorie og labyrintiske gader

Når du besøger skønne Bautzen, bør du starte med det Sorbiske Museum, hvor den fascinerende lokalhistorie med alt om musik, religion og hverdagstilværelsen giver dig et utroligt indblik i dette vendiske/slaviske folkefærd. Herfra kan du tage turen til slottet Ortenburg, der våger på toppen af bakken. Fra de to stentårne får du en formidabel udsigt over området og byen, der udfolder sig neden for slottet. Et af byens must sees er det skæve tårn Reichenturm, der er endnu et spændende blik ind i Bautzens fortid, hvorefter du kan besøge det gamle vandværk fra 1558, der er et fint arkitektonisk monument og indeholder et lille museum.

Bautzen ligger på et granitplateau og skuer ud over landskabet, og den sorbiske kultur mærkes stadig i de labyrintiske gader bag den gamle, velbevarede bymur med tårne og broer. Brug lidt tid på at trille rundt i byen blandt historie, butikker og masser af hyggelige restauranter, og prøv de lokale specialiteter, fx på Senfstube, hvor hele menuen er baseret på den berømte, lokale sennep.

Anbefalet af Bente, Rejsespecialist

Jeg foretrækker at slappe af og på samme tid få en masse indtryk og oplevelser, når jeg er på ferie. Det kan være på alt fra en længere kør-selv-ferie i fx USA, et krydstogt hvor vi oplever noget nyt hver dag, miniferie i Tyskland, en afslappende solferie sydpå eller en storbyferie i Europa. Jeg vil ikke sige at jeg har en favorit destination, for jeg vil hele tiden gerne opleve nye steder. Men USA står bestemt meget højt på listen med steder som Yellowstone med de enorme bisonokser og New York med et herligt leben.

Kort

Vis på kort

Oplev Midttyskland - skab din egen historie