Bergpark Wilhelmshöhe i Kassel

Kultur, natur og havekunst i perfekt harmoni 

Kassel vrimler med kunstværker over hele byen, men barokparken Wilhelmshöhe med det elegante Wilhelmshöhe slot, den eventyrlige neogotiske Löwenburg og de imponerende spring- og vandfaldsanlæg er en oplevelse for sig. 

Bergpark Wilhemshöhe

Den 240 hektar store Bergpark Wilhelmshöhe er anlagt i samme stil som en engelsk landskabspark og regnes for den største bjergpark i Europa. Den udgør sammen med Schloss Wilhelmshöhe et enestående totalkompleks, der forbinder kultur, natur og havekunst i perfekt harmoni. Parken er anlagt i årene efter 1696 efter en ide fra Landgraf Karl von Hessen-Kassel, der ville styrke Kassel-fyrsternes stilling blandt fyrstehusene. Her kan I opleve forskellige strømninger i havearkitektur, kunst og teknik fra barokken. 

Herkules og Löwenburg og den store vandforestilling

Som kronen på værket troner en enorm kobberstatue af Herkules på en 70 meter høj sokkel på toppen af anlægget. Den symboliserer en retfærdig og vis herskers dyder og samtidig vise landgrevens almagt. Ved foden af værket kan I i sommerhalvåret fra 1. maj til 3. oktober beundre det enestående springvandsanlæg, når der 2 gange om ugen (onsdag og søndag fra kl. 14-16) sættes i gang, som en del af en større vandforestilling. Der pumpes mere end 750.000 liter vand i de 12 kilometer lange kanaler ned til det store springvand i slotssøen, hvor det kulminerer i et 52 meter højt springvand. I kan også beundre springvandsanlægget fra det elegante slot i den modsatte side af den lange vandallé.

I finder imponerende kunst i selve slottet, der i dag er museum og galleri med en særlig populær antiksamling. Gå heller ikke glip af det romantiske ridderslot Löwenburg, som meget uheldigt blev ødelagt under 2. verdenskrig, men genopført efter krigen.  

Parken er helt fortjent på UNESCOS’ verdenskulturarvsliste og kan besøges året rundt - du får dog langt mere ud af et besøg i sommerhalvåret mellem 1. maj og 3. oktober, hvor vandforestillingen finder sted hver onsdag og søndag fra kl. 14-16.

Kort

Vis på kort